Karhukurssit

Järjestämme ryhmässämme Karhukursseja. Jokainen lapsi valmistelee yhdessä vanhempiensa kanssa pienen esityksen lasta kiinnostavasta aiheesta ja esittelee sen muille ryhmäläisille.

Tässä yksi Karhuista kertoo jalkapallosta ja lempipelaajastaan. Lapset saavat käyttää esityksessään älytaulua ja dokumenttikameraa. Esitykset sisältävät usein kuvia, videoita sekä aihetta käsitteleviä esineitä.

Tässä yksi lapsistamme esitteli lempiharrastustaan askartelua ja opetti muille ryhmäläisille, miten toukka askarrellaan. Lapsi oli suunnitellut askartelun yhdessä pappansa kanssa.

Tässä yksi Karhuista kertoo ulkomaanmatkastaan ja esittelee ihastuttavia kukkasia matkakohteestaan kuvin ja videoin.

Kurssien tarkoituksena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi ja saa rohkeutta kertoa muille mielipiteistään, ajatuksistaan ja tärkeistä asioistaan. Tilanne on lapsille turvallinen ja lempeä, sillä aikuinen on aina mukana auttamassa. Lapset odottavat innoissaan omaa vuoroaan. Esitykset herättävät paljon kommentteja ja kysymyksiä. Tähän mennessä olemme saaneet paljon lisää tietoa mm. erilaisista lemmikeistä, harrastuksista, elokuvista ja isoista koneista.

Lasten ajatuksia kursseista:

”Jokainen valitsee semmost mitä on kotona ja kaikenlaista ja se on mielenkiintosta.”

”Se oli hauskaa voisin pitää sen uudestaan.”