WWF:n lähettiläs Karhuissa

WWF:n lähettiläs kävi kertomassa Karhuille luonnonsuojelun tärkeydestä metsän näkökulmasta.

Ennen lähettilään vierailua teimme lepohetkellä mielikuvaharjoituksen unelmien metsästä ja piirsimme ryhmissä niistä kuvia. Unelmien metsissä on: karkkeja oksissa, puro, maailman suurin puu, liila vesiputous, karkkipuita, ystäväpuu, temppelipuu, revontulia, aurinko joka heijastaa, vesiputous, sydänympyräpuu, puska, kettu, aurinko, joki ja kala, silta, puu, orava, kuusi, viinimarjapensaita, meri, silta, ihminen, sateenkaarioravapuu, delfiini, värikuusi, puro joka johtaa merelle, meri, laiva jossa lippu ja moottori, omenapuu ja ruusu.

Lähettiläs kertoi meille metsän ja erityisesti haapapuiden ja niistä muodostuvien lahopuiden merkityksestä eri eliöille. Kuuntelimme aluksi metsän ääniä. Minkä linnun äänen kuulit?

Tutkimme kuvan avulla, mitä tarkoittaa monimuotoinen metsäluonto. Mitä luonnon asioita kuuluu monimuotoiseen metsään? Pohdimme myös, mitä kaikkea metsässä voi tehdä. Minkälaisia ideoita sait metsäretkelle?

Tutustuimme lahopuuhun ja pohdimme, miksi se on niin tärkeä monille eliöille.

Tutkimme haapapuun eri vaiheita aikajanalla ja selvitimme kuvien avulla, mitkä eliöt tarvitsevat haapaa elääkseen puun eri kasvuvaiheissa. Mietimme, mitä eliöille tapahtuu, jos puut kaadetaan ja miten voisimme auttaa puita ja eliöitä selviämään.

Saimme lahjaksi kortit monimuotoisesta metsästä. Korteissa on linkki aihetta käsitteleviin tehtäviin, jotka voi tehdä kotona yhdessä aikuisen kanssa.