DaisyLadies ry vierailu

Olemme leikkineet jälleen eri maiden liikuntaleikkejä. Matkustimme eri tavoin esim. Australiaan leikkimään Hait ja kalat -hippaa, Iso-Britanniaan ”What´s the time, Mr. Wolf?” -leikkiä, Japaniin Dorokei-leikkiä ja Kiinaan Syyllisiä hedelmiä.

Tutustumme projektin aikana eri maiden kulttuureihin kirjojen sekä muun toiminnan myötä. Ryhmässämme on lapsia eri maista, ja he saavat kertoa eri tavoin kulttuuristaan.

Karhut pääsivät vierailulle DaisyLadies -yhdistykseen. Meitä vastassa oli suuri, iloinen joukko naisia ympäri maailmaa. Tervehdimme aluksi toisiamme eri kielillä.

DaisyLadies ry on Suomen ensimmäinen maahanmuuttajataustaisten naisten asioihin keskittyvä yhdistys Linnankadulla: http://daisyladies.fi/fi/

Tanssimme ja lauloimme Chu Chu Ua -laululeikin tahdissa: https://www.youtube.com/watch?v=1p2IR1qOmJs 

”Siinä vedettiin narusta ja sitten sieltä tippui karkkia.”

Katsoimme videon maailman lapsista ja keskustelimme siitä, miten jokaisella lapsella ja aikuisella on ”sydän”. Lopuksi lauloimme kiitokseksi vierailusta ja tarjoilusta Skidima Dinke -laulun.

Projektimme on osa rasismin vastaista kasvatusta. Aiheesta on tehty juuri väitöskirja. Lehtijuttu aihessta löytyy täältä: https://yle.fi/uutiset/3-9311695