Ainutlaatuinen minä ja monimuotoiset perheet

Kuuntelimme Johanna Kurkelan kappaleen ”Ainutlaatuinen”. Teimme harjoituksia, joiden avulla käsittelimme sitä, miten jokainen meistä on ainutlaatuinen mutta meillä on myös yhdistäviä ominaisuuksia:

”Kuljettiin ja tervehdittiin toisia eri tavalla esimerkiksi katsottiin silmiin ja hymyiltiin tai piti sanoa jotain ystävällistä ja halata ja esimerkiksi tehtiin niin että piti sanoa joku asia esimerkiksi että onko oma huone ja jos on oma huone niin menee jonkin niiden kanssa joilla on huone ja niillä joilla ei niin menee samaan ryhmään.”

Keskustelimme perheistämme ja siitä, millaisia perheitä on olemassa. Tutustuimme perheisiin mm. Monimuotoiset perheet ry:n julisteen avulla ja huomasimme, miten monenlaisia perheitä ryhmämme jäsenillä on: https://monimuotoisetperheet.fi/wp-content/uploads/2015/08/KPS_perheet_julisteV2_950x330mm_cmyk_final-2.pdf

Muodostimme erilaisia perheitä nukeilla…

…piirtäen ja…

…muotopalojen avulla.

Luemme lepohetkellä ja päiväpiirissä erilaisia perheistä kertovia kirjoja.

Mietimme myös, mitä perheen kanssa voi tehdä: leikkiä ulkona, leipoa, mennä uimaan, mennä HopLoppiin, mennä puistoon, mennä kauppaan, mennä luistelemaan, leikkiä, piirtää, askarrella, tehdä hamahelmillä, pelata jalkapalloa, herkutella, laiskotella, katsoa elokuvia ja pelata lautapelejä.

Katsoimme lopuksi videon perheistä kertovasta kirjasta ja harjoittelimme samalla englantia: https://www.youtube.com/watch?v=MIm_H01Z6Ss

Piirsimme jo aiemmin kuvia itsestä ja omasta perheestä. Eteisessämme on perheiden monimuotoisuutta käsittelevä näyttely.