Käsihygieniaa ja tutkimuksia

Tutkimme yhdessä lastenohjaajaharjoittelijamme kanssa käsihygieniaan liittyviä asioita. Karhut kertovat:

”Kosketeltiin leipiä likaisilla ja puhtailla käsillä. Laitettiin ne muovipusseihin ja ripustettiin seinälle. Ja sit me aina katottiin onko ne homeessa.”

”Toinen homehtuu enemmän ku toinen koska toinen on likasempi. Koiran tassut voi olla likasia jos koiralla menee tassu vesikuppiin niin laittakaa uutta vettä.”

”Harjoiteltiin käsien pesua kunnolla. Ensin huuhdellaan kädet ja sitten otetaan saippuaa kerran ja sitten huudellaan saippua kunnolla ja suljetaan hana joko paperilla tai kyynerpäällä koska kun on avannut likaisilla käsillä hanan niin pitää sulkee se niin että se lika ei tuu takaisin. Papereita riittää yksi.”

Ryhmämme altaiden vieressä on kuvalliset ohjeet käsien pesuun. Karhut vinkkaavat: ”Voitte laittaa kotiinkin tuollaisen niin opitte paremmin.” Tulostettava ohje löytyy täältä: https://thl.fi/documents/10531/104009/Bort_med_bacillerna.pdf

Karhujen lisävinkki: ”Voi laittaa kotiin tuollaisen että muistaa pestä kädet aina kun menee vessaan.” Kuvia löytyy esimerkiksi Papunetin sivuilta: http://papunet.net/taxonomy/term/4377