Leikkivarjot leijumaan -liikuntapäivä

Torstaina 20.9. vietimme Turun varhaiskasvatuksen yhteistä liikuntapäivää  ”leikkivarjot leijumaan”-teemalla. Kokoonnuimme yhdessä Siilien, Majavien, Myyrien ja Vargarnoiden kanssa Kupittaan puistoon. Tapahtumassa kanssamme oli ryhmiä Rehtorinpellonkadun päiväkodista sekä Lastentalo Mukulaxista.

Aloitimme tapahtuman yhteisellä aamujumpalla. Tanssimme ja lauloimme yhdessä ”sen laulun jossa laulettiin kenellä on päällä jotain punaista ja kenellä on jotain sinistä ja sit oli keltanen ja sit oli kaikki värit” eli Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin Värilaulun sekä Fröbelin Palikoiden Sutsisatsin.

Aamujumpan jälkeen nautimme eväiksi hedelmän ja mehun, ”mulla oli esimerkiksi banaani ja pillimehu”.

Tanssimme huivien kanssa lasten valitsemien laulujen tahdissa.

”Me leikittiin hännänryöstöä ja siinä piti saada toisilta huiveja.” Kuvassa Karhut näyttävät, miten häntä piti kiinnittää.

Leikimme leikkivarjolla erilaisia leikkejä: ”Meillä oli varjo ja siit irrotettiin ja sit oli varpaat piilossa ja krokotiili nappas niitä ja sit toiset oli alla ja toiset heilutti.”

Loppujumppana liikuimme kaikki ”Pää, olkapää, peppu, polvet” -laululeikin sekä Fröbelin Palikoiden Huugin Guugin tahdissa.