Taidenäyttely Ars Novassa

Kävimme Karhujen kanssa 28.8. ihastelemassa taidenäyttelyä Ars Novassa.

Kuvassa taiteilija itse.

Lapset kertovat nähneensä näyttelyssä: hirven, lintuja, kiraffin vähä niinku leopardikiraffin, kilpikonnan, lehmän, koiran joka veti vaunuja joissa sammakko oli kyydissä, norsun jolla oli hattu, yhden jonka häntä olikin kala, leijonan, sammakon, kärsäapinan, kanan sekä norsun millä oli pitkät etusarvet ja täpliä ja joka näytti tiikeriltä.

Tässä Karhut näyttävät, miten museokädet pysyvät selän takana ja miten toisella kädellä voi kätevästi napata vaikka kuvan teoksesta.

Eskarissa sadutimme pienissä ryhmissä tarinoita taidenäyttelyssä olleiden kuvien pohjalta. Näin kuvat heräsivät eloon:

”Olipa kerran pieni possu joka söi omenoita puun alla. Mutta nallet halusivat syödä hunajaa tammenterhopuusta. Niin että ne kaikki tammenterhot ropisivat niiden päälle. Siellä oli ämpäri veden kanssa. Ja toinen laittoi laatikon puun sisälle. Mutta Karhut unohtivat että laatikossa oli kärpäsiä ja ne kärpäset menivät laatikosta suoraan puuhun lehtien luokse. Sitten pikku possu söi lisää omenoita ja se oli värikäs pikku possu. Mutta omenapuu oli vihreä. Mutta sitten sieltä puustakin tippui ne omenat pois. Mutta pikku possu ehtikin mennä pois puun alta omenakasasta. Ja sen alla oli kukkasia mutta se tiesi ettei karhuilla ollut häntää.”

”Eräänä päivänä karhut halusivat syödä kärpäsiä ja hunajaa. Mutta sitten toinen karhu haki purolta vettä ja toinen karhu hänellä kävi pikkuinen ongelma että kärpänen söi hänen kieltänsä. No mutta se ei ollutkaan hänelle ongelma sillä kärpänen yritti päästä kielestä läpi mutta sitten karhu nappasi kärpäsen suuhunsa. Sitten tuli eräänä päivänä sika omenoitten kanssa. Ja pelasti karhut siten että imi kärsällään kärpäset vatsaansa ja kärpäset tulivat kuolleena sen sian tisseistä ulos.”

”Olipa kerran Possu-Pulsku ja kaksi karhua Utti ja Putti. Utti ja Putti maalaa. Sitten Utti ja Putti rupesi ottamaan ampiaisia kii koska ne tykkäsivät hunajasta. Sitten Utti ja Putti kastelee kukkia. Koska heillä oli liikaa hunajaa ampiaiset rupes ottaan hunajaa. Utti ja Putti poimii pähkinöitä. Sitten ne halusi tapella. Sitten Possu-Pulsku tuli ratkaisemaan riidan ja sitten kaikki söivät omenia ja pähkinöitä yhdessä Possu-Pulskun kanssa. Sitten kaverukset söivät jäätelöä. Sen jälkeen he menivät hampurilaisille. Sitten ne menee päiväunille. Kun possu meni kukkien luokse niin hänelle ei ollu kaveria niin hän söi yksin omenia. Sitten karhut heräsivät ja päättivät lähtee poimimaan kukkia ja sitte ne tapasivat Possu-Pulskun ja possukin tuli poimimaan kukkia vaikka sorkilla se olikin vaikeaa. Sitten ne menivät kauppaan ostamaan multaa kukille. Sitten ne menee istuttaan ne kukat. Sitten ne nukahti.”

”Olipa kerran tälläinen eläin kun Rapuhirviö ja yhtäkkiä iso lohikäärme heitti sen pois. Se heitti sen syvään veteen. Lohikäärme kuitenkin nosti sen ylös. Elefantti-Keksi on Rapuhirviön kaveri. Kaverukset olivat lähdössä kotiin päin pitkän reissun jälkeen. Kaverukset huomasivat ison kissan joka raapasi Elefantti-Keksiä. Taivas alkoi tummentua ja alkoi sataa. Nousi kova tuuli joka vei jokaisen mennessään aavikolle. Sitten heille tuli kova jano. Sitten Elefantti-Keksi kaatui ja Rapuhirviö kysyi miten sinun kävi. Elefantti-keksi koitti vastata mutta mitään ei tullut mieleen. Rapuhirviö hyppäsi junaan katolle ja meni sen kanssa Helsinkiin. Rapuhirviö huokaisi ja sanoi että hänellä tuli ikävä Elefantti-Keksiä. Lopuksi Rapuhirviö löysi emonsa luokse avaruuteen ja myös Elefantti-keksi löysi emonsa luoksen Afrikkaan. Ja sen pituinen se.”

”Norsu kävi postissa. Ja löysi itselleen kuuluvan kirjeen. Norsu meni kotiin. Vastaan tuli kolmikorvainen eläin. Sitten hän meni tekemään ruokaa. Sitten tuli lintu ikkunaan ja nappasi hänen ruokansa. Sitten hänen päähänsä tippui vesipisara. Alkoi satamaan niin paljon että norsun kärsä vaan näkyi. Sitten norsu huusi kolme kertaa APUA! Sitten hän sai puhallettua kaiken veden pois. Sitten yksi oranssi lintu tuli pelastamaan norsua. Sitten lintu kysyi miksi sinä upposit veteen. Tämän jälkeen norsun herätyskello vain soi. Se oli RIKKI! Sitten rapusammakko raapaisi norsua jalkaan. Sitten tuli vastaan iso kukka joka nosti kolmikorvaisen ilmaan. Sitten se putosi sieltä alas pyllylleen ampiaispesän päälle ja tämän jälkeen hän oli täynnä ampiaishunajaa. Sitten se koitti pyyhkiä ne pois mutta ei saanut. Lopuksi kolmikorvainen ja norsu tapasivat toisensa ja myös töyhtöpalleroinen liittyi joukkoon. Heistä tulivat parhaat kaverit keskenään. Loppu huono mutta kaikki hyvin.”

Taiteilimme myös itse värikkäitä mielikuvituseläimiä ja keksimme niille nimet. Maalauksista löytyvät muun muassa monijalkainen, karvalaisötökkä, liskokonna, jake, lentolennättämätön, marjapuskaeläin ja kolmikorvainen.

Luonnostelua.