Taiteilijat Kerttulin vanhainkodissa 4.10.2017

Eskarit vierailivat Kerttulin vanhainkodissa vanhusten viikolla. Maalasimme yhdessä vanhusten kanssa sata kiveä leppäkertuiksi suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.Osalla eskareista ja vanhuksista syntyi mukavia pieniä keskusteluja ja he neuvoivat ja auttoivat toinen toisiaan. Vanhukset kehuivat eskareita taitaviksi maalareiksi. Maalaamisen jälkeen eskarilaiset esittivät laulun ” On syksy niin ihmeellinen” ja osa tytöistä esitti vielä tanssin, jonka olivat itse ideoineet.

Leppäkerttujen pohjaan liimattiin teksti: Löysit leppäkerttulin. Pidä siitä hyvää huolta!    T: Kerttulin vanhukset ja eskarilaiset. Vanhukset kävivät saman viikon aikana piilottamassa leppäkerttuja lähiympäristöön ja muutama eskarilainen oli sattumalta löytänytkin leppäkertun itselleen. Piilotusretken yhteydessä vanhukset kävivät myös tervehtimässä päiväkodin lapsia pihalla.

Osa leppäkertuista on esillä päiväkodin Suomi 100-näyttelyssä viikolla 43.

muutaman eskarilaisen kertomaa:

Vanhainkodissa maalattiin leppäkerttuja. Niitä maalattiin kiveen. Siihen pistettiin punaista ja mustaa maalia. Vois laittaa myös oranssia, keltaista ja pinkkiä. Etsitään leppäkerttuja Turun kaupungista. Mummot ja papat oli kivoja. Ne jutteli ja oli tosi kilttejä. Ne oli tosi mukavia. Oli kiva maalata papan ja mummon kaa. Siellä oli Matti-kilpikonna. Se oli kiva. Se pisti pään ulos. Oli tosi kiva tanssii kaikille ja sit se laulu ” On syksy niin ihmeellinen”