Hyvää joulua ja kiitos vuodesta 2019

Vuosi vetelee viimeisiään ja on aika tullut kurkistaa vähän, mitä kaikkea siihen on mahtunut!

Tammikuussa aloitettiin rytinällä uusissa tiloissa ja ihmeteltiin yhdessä toisiamme ja tiloja. Huonekalut ovat löytäneet vuoden aikana paikkansa meille parasta päiväkotipäivää palvellen ja tilojen mahdollisuudet ovat nyt tutut. Tärkeimpänä tavoitteena koko kevätkaudella oli luoda Villiviikunoille toimiva arki ja sitä kautta turvallinen ilmapiiri. Olemme sylitelleet, halitelleet, jutelleet ja antaneet rauhassa aikaa tutustumiselle.

Vuoden aikana on löytynyt toimivat käytänteet, jota muutetaan aina lasten tarpeiden mukaan. Villiviikunoista on tullut hirmu isoja ja taitavia tämän vuoden aikana! Villiviikunoissa siirrymme ja toimimme pienryhmissä päivittäin, torstaisin on  jumppasalipäivä ja perjantaisin laulellaan, joko oman ryhmän kesken tai toisten ryhmien kanssa yhdessä. Villiviikunat
ovatkin melkoisia laulajia ja musisoijia, kun laulamme yhdessä päivittäin ennen lounasta.

Syksyn aikana olemme harjoitelleet leikkitaitoja, tunnetaitoja, erilaisia kädentaitoja, liikkuneet, laulaneet, lorutelleet, sadutelleet… Lista on
loputon! Päiväkotipäiviin mahtuu kaikenlaista ja pienryhmätoiminta takaa keskittymisrauhan niin lapsille kuin aikuisillekin. Tärkeimpänä Villiviikunoissa on omatoimisuuden tukeminen ja onnistumisen kokemusten luominen! Kuvatuki helpottaa niin pukemista kuin käsienpesuakin. On niin tärkeää saada tehdä ihan itse tai ainakin päästä osallistumaan omaan arkeen oman kiinnostuksen mukaisesti.

Nyt joulukuussa olemme nauttineet joulusta tunnelmavalaistuksineen ja joululauluineen. Jumpassa olemme palloilleet, testanneet erilaisia välineitä ja nauttineet
tonttujumpasta.
Olemme askarrelleet Suomen liput ja tonttuja. Joulukalenterin myötä olemme päässeet laulelemaan joululauluja joka päivä: joulusukasta saa jokainen vuorollaan vetää laulukortin, jonka sitten lisäämme Villiviikunoiden joulumaisemaan.

Tutun ja turvallisen arjen lisäksi olemme vuoden aikana myös päässeet nauttimaan erilaisista tapahtumista. Keväällä innostuttiin avoimien ovien päivästä, vappuhulinoista ja toiminnallisesta kevätjuhlasta. Kesällä juhlittiin KastuRockia ja kesäpäivystyksen päätösjuhlaa, jossa esiintyi laivaston soittokunnan varusmiesbändi.  Syksyllä oli liikuntakuukauden kunniaksi koko päiväkodin yhteinen palloilutapahtuma ja Syysjuhla, jossa tarvittiin rohkeutta. Myös loka-marraskuunvaihteessa ollut nalleviikko huipentui vuororyhmien yhteiseen nallejuhlaan.
Joulukuussa vietettiin yhdessä pikkujouluja ja Tonttupolku taas vei meidät seikkailulle koko päiväkodin läpi ryhmästä ryhmään. Varhaiskasvatusaamuja ehdimme viettää kaksi ja keväällä niitä tulee lisää!

 

Majaleikkejä

Kevään toimintakaudella on tiedossa muutoksia ryhmässä, kun osa lapsista siirtyy toiseeen ryhmään ja tammikuussa saamme uusia kavereita Villiviikunoihin. Tässä kohtaa henkilökunta haluaa kiittää Villiviikuna-perheitä mukavasta
ensimmäisestä yhteisestä vuodesta ja toivottaa hyvää joulua & onnellista uutta vuotta! Katsotaan mitä uusi vuosi 2020 tuokaan meille tullessaan!