Kohti joulukuuta

Marraskuu on lopuillaan ja seuraavaksi on tiedossa joulukuu!
Villiviikunoissa onkin  alkanut jo joulutunnelmointi! Ryhmäämme on koristettu jouluun sopivaksi ja saamme nauttia ruokailuista tunnelmavalaistuksessa. Tiedossa on myös pikkujoulut, joita vietämme vuorohoitoryhmien yhteisellä lauluhetkellä joululauluja laulellen. Joulukuussa on tarkoituksena askarrella jouluisia askarteluja, laulaa joulukalenterimme innoittamana joululauluja ja nauttia yhdessä joulun tunnelmasta. Myös vanhemmat pääsevät osalliseksi jouluhulinoihimme tulevassa varhaiskasvatusaamussa.

Marraskuussa olemme askarrelleet isänpäivälahjan, jossa isommat Villiviikunat pääsivät vähän saksiharjoitusten makuun. Olemme jatkaneet harjoituksia lumihiutaleaskartelun ja nalleaskartelun merkeissä. Villiviikunat ovat olleet innoissaan ja kovin ylpeitä itsestään – syystäkin! Harjoituksia onkin hyvä jatkaa joulukuussa, kun innostusta riittää. Marraskuussa kädentaitoja on harjoitettu myös piirtämällä. Villiviikunat ovat innokkaita piirtäjiä ja puuhaa jaksaisi paperi toisensa jälkeen. Piirtämisestä nauttimisen ja abstraktin taiteen lisäksi olemme harjoitelleet jonkin vähän esittävämmän piirtämistä. Silmät kiinni olemme yhdessä miettineet, mitä mukavaa haluamme paperille piirtää. Suosittuja aiheita piirroksissa on ollut erilaiset eläimet ja perheenjäsenet. Olemme myös harjoitelleet piirtämisessä viivojen sisällä pysymistä.

Ei marraskuu kuitenkaan pelkkiä kädentaitoja ole ollut! Lauluja on laulettu edelleen joka päivä. Kehonosia on ollut mukavaa harjoitella erilaisten laulujen innoittamana. Olemme myös harjoitelleet rytmisoittimilla soittamista ja nauttineet siitä kovasti. Laulujen lisäksi olemme lorutelleet ja tuntuu siltä, että Villiviikunat jaksaisivat kuunnella  niitä loputtomiin! Jumpassa on innostuttu hiki päässä juoksemisesta – seinältä toiselle edes takaisin. Vauhti on kova ja kaikkia naurattaa. Lisäksi olemme kokeilleet uutena juttuna köysiä ja renkaita.

Joulukuussa pääsemme leipomaan, hikoilemaan pallojumpassa, harjoittelemaan värejä ja nauttimaan askarteluista!