Oppimisen iloa!

Satusilmuissa on tammi-helmikuussa harjoiteltu paljon uusia taitoja. Kirjaimet, sanat ja numerot ovat kiinnostaneet lapsia jo syksystä saakka. Tätä kiinnostusta on hyödynnetty leikeissä ja ryhmän muussa toiminnassa. Kirjainten ja numeroiden ohella ryhmässä on harjoiteltu erilaisia luokittelu- ja lajittelutehtäviä.

Rakennuspalikoista voi tehdä kirjaimia!
Rakennussarjan osia voi myös järjestellä värin mukaan.

Leikeissä on järjestelty ja laskettu mm. pikkuautoja ja muoviötököitä. Leluja on lajiteltu esimerkiksi värin tai muodon mukaan.

Laskuharjoituksia pikkuautoilla
Ötököiden lajittelua

Pöytätehtävissä on harjoiteltu lajittelua muotojen ja värien mukaan. Myös ylä- ja alakäsitetehtävät ovat tulleet tutuiksi.

Värit ja muodot
Kasvit ja eläimet
Samanlainen / erilainen

Älytaulun äärellä pohdittiin, mikä kuvista ei kuulu joukkoon. Perusteina olivat esimerkiksi käyttötarkoitus, väri, sanan alkukirjain tai onko kyseessä elollinen vai eloton asia tai esine.

Mikä ei kuulu joukkoon?

Tammikuussa Satusilmuissa pidettiin peliviikko, jolloin pienryhmissä pelattiin päivittäin päiväkodin lautapelejä. Viikon aikana harjoiteltiin pelien sääntöjä ja pelin pelaamista loppuun asti. Tärkeä oppimisen kohde oli myös hyväksyä se, että aina ei voi voittaa.

Ruokitaan eläimiä -peli
Pomppivat kanit
Saparoralli

Tammikuun toisella teemaviikolla luettiin lasten omia kirjoja. Valikoimassa oli paljon erilaisia ja kiinnostavia tarinoita.

Oman kirjan viikko

Kirjaimia ja äänteitä on ryhmässä harjoiteltu lasten innostuksen mukaan säännöllisesti. Sanojen alkuäänteitä pohdittiin aiheeseen liittyvän kirjan äärellä.

A niin kuin aasi
Äänteet ja kirjaimet kiinnostavat

Nimien hahmottamista ja numeroita on treenattu purkkipelin avulla: numeroiduissa tyhjissä pastillipurkeissa on ryhmän lasten nimet kirjaimina. Tehtävän avulla on harjoiteltu nopeaa nimen hahmottamista.

Purkista löytyy nimi!

Satusilmujen kestoteemana ovat olleet tunne- ja kaveritaidot, joita käsitelään joka päivä vaihtelevissa arjen tilanteissa. Omia tunnetiloja on pohdittu kuvien avulla. Samalla on mietitty, miksi tänään on iloinen mieli tai miksi harmittaa.

Tunnetaitoja

Talven riemuja on päästy kokemaan pihalla ja läheisessä pulkkamäessä, jossa olemme käyneet laskemassa mäkeä useampaan otteeseen. Mäenlaskutaidot ovat harjoituksen myötä kehittyneet ja pulkan ohjaaminenkin sujuu jo mallikkaasti!

Pulkkamäessä
Ja uudestaan!

Satusilmujen ikkunasta voi nyt vilkuttaa vanhemmille pupu, nalle tai kissa!

Ikkunasta kurkistavat pupu, nalle ja kissa!