Minä ja meidän ryhmä!

Syyskausi on Satusilmuissa päässyt jo hyvään vauhtiin. Elokuu on vaihtunut syyskuuksi ja uudet aloittajatkin ovat päässeet kotiutumaan Satusilmujen mukavaan joukkoon.

Satusilmujen kausi aloitettiin teemalla Minä ja meidän ryhmä. Tutustumisen ohella opettelemme yhdessä kaveritaitoja ja toisten huomioon ottamista. Satusilmut kokoontuvat joka aamu aamupiiriin. Aamupiirissä jokainen lapsi huomioidaan ja oma kuvasymboli kiinnitetään aamupiiritauluun paikalla olon merkiksi. Oma merkki onkin jokaiselle tärkeä juttu!

Jokaisella lapsella on oma kuvasymboli.

Satusilmujen toimintaa voi seurata käytävän seinällä olevasta kehkeytyvästä opetussuunnitelmasta. Suunnitelma elää ja täydentyy toiminnan edetessä. Tarkoituksena on kirjata suunnitelmaan se, mitä olemme tehneet, opetelleet ja oppineet. Tärkeää on myös yhteinen arviointi projektin päätteeksi.

Kehkeytyvä opetussuunnitelma: Minä ja meidän ryhmä

Elokuun alkajaisiksi jokainen Satusilmu sai tehdä itsestään omakuvan. Ennen maalaustöitä katselimme iPadilta omia valokuviamme ja mietimme, miltä näytämme. Persoonalliset henkilökuvat koristavat nyt Satusilmujen käytävän seiniä.

Omakuva keltaiselle

Yhdessä toimimista harjoiteltiin jumppasalissa, jossa liikuttiin Liikunnan ihmemaan tunnelmissa.

Patjan sisältä paljastuu yllätys…
Ja sitten rakentelemaan!
Yhteistyöllä syntyy hienoja rakennelmia.

Vauhdikkaan rakentelutuokion jälkeen kokoonnuttiin leikkivarjon päälle rentoutushetkeen.

Rentoutushetki leikkivarjon päällä.

Satusilmujen perjantain ohjelmaan kuuluu lauluhetki. Tänä syksynä lauluhetkillä on vieraillut iloisten eläinystävien joukko. Olemme laulaneet mm. Urposta ja Turposta, Pikku Koirasta, oravasta, hiirestä ja Pikku Jänöstä. Maskottimme Nalle on lisäksi usein mukana Satusilmujen aamupiirerissä.

Lauluhetken kutsuvieraita.

Käden taitoja on Satusilmuissa harjoiteltu mm. älytaulun äärellä.

Älytaululle voi myös piirtää!

Elokuussa Satusilmuissa tutkittiin värejä. Metsäretkellä etsittiin luonnosta eri värisiä asioita ja kuvattiin löydöt iPadilla. Väriasioita käsiteltiin myös perinteisin menetelmin maalauksen merkeissä. Värikokeiluja tehtiin sekoittamalla eri värejä keskenään. Tuloksena oli syksyn väriloistoa parhaimmillaan.

Värikokeiluja.
Satusilmujen syksyn värit.

Syyskuun ensimmäisen metsäretken teemana oli vihreä väri. Metsäpiirissä vieraili Sami Sammakko, jonka kadonneita värimatoja Satusilmut pääsivät etsimään.

Sami Sammakko ja kadonneet värimadot.

Yhteistyöllä innostuttiin rakentamaan majaa ötököille. Majasta tuli lopulta oikea linna, jonne löytyi myös sopiva asukas!

Ötököiden majaa rakennettiin innolla.

Ja majaan muutti etana…

Etana pääsi muuttamaan Satusilmujen ötökkämajaan.

Ötököiden parissa jatketaankin syyskuussa!