Hyvää kesää!

Kesä on vihdoin tullut ja Satusilmuissakin on nautittu aurinkoisesta säästä niin pihalla kuin retkeillenkin. Potkupyörät ovat olleet ahkerassa käytössä ja varaston uumenista kaivettiin esille pensselit ja ämpärit vesimaalausta varten.

Potkupyöräily on ollut Satusilmujen lempipuuhaa pihalla.
Maalaushommissa

Sisälläkin on riittänyt monenlaista puuhaa. Salissa on päästy kiipeilemään ja purkamaan energiaa, kädentaitoja ja hahmottamista on harjoiteltu palapelejä kooten, mutta myös pikkulegoilla rakentelu on kiinnostanut.

Kiipeilyharjoituksia
Maa, meri, laiva -leikki salissa
Palapelihetki
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Pikkulegoista syntyy vaikka päätorni!

Alkukesän retkillä olemme tehneet paljon luontohavaintoja. Viime viikkojen väriläiskiin  kuuluvat voikukat, joita olemme tarkkailleet retkillä, pihalla ja myös sisällä maljakossa.  Keltaisia kukkia on ihailtu ja pohdittu mm. sitä, miten paljon voikukka imee vettä päivän aikana läpinäkyvästä lasista. Voikukkatutkimusten loppuvaiheessa ikuistimme kukat maalauksiin.

Kesäinen maalaushetki Satusilmuissa
Voikukkataidetta

Satusilmut ovat alkukesästä retkeilleet ahkerasti. Itäpellon puiston vetonaula on hieno kiipeilyteline, joka on ollut Satusilmujenkin suosikki.

Kiipeilyharjoituksia Itäpellon puistossa

Kiipeilykokeiluja on tehty myös omalla pihalla.

Aina kannattaa yrittää!

Leikkiympäristön kehittämistyön tuloksena käytävään on rakennettu keppihevostalli, jossa asustelee iloisten keppareitten joukko. Hevosilla on myös hoitotarvikkeita, joten heppoja pääsee harjaamaan ja niille voi kiinnittää oikeita riimuja ja taluttimia .

Hevostalli on muuttanut Kastuun.

Älytaulu on kevään aikana ollut käytössä satuhetkillä ja lapset ovat myös päässeet itse kokeilemaan älytaululle piirtämista.

Satuhetken päätteeksi kokeiltiin älytaululle piirtämistä.

Kevätkauden päätteeksi ja kesän kunniaksi vanhempainyhdistys tarjosi kaikille jäätelöt, joita lähdimme nauttimaan päiväkodin viereiseen metsikköön.

Jätskiretkellä

Satusilmut toivottavat kaikille oikein hyvää ja aurinkoista kesää!