Vinkkejä ja linkkejä

Päiväkodin lähimetsässä voi tehdä kierroksen ja samalla bongailla kevään merkkejä.  Metsässä on jo nähty sinivuokkoja, fasaani sekä erilaisia pörriäisiä.

Sinivuokot kukkivat lähimetsässä
Fasaani päiväkävelyllä
Pörriäiset ovat jo liikkeellä!

Luontohavaintoja voi tehdä myös omatekoisilla kiikareilla, jotka syntyvät helposti kahdesta wc-paperirullasta. Rullat voi kiinnittää yhteen nitojalla tai teipillä ja kiikarin voi ripustaa kaulaan langalla tai narulla.

Wc-paperirullakiikarit
Kiikareilla voi tehdä hienoja luontohavaintoja

Tyhjistä pilttipurkeista syntyy helposti terraario pikkuötököille. Purkin sisustukseen voi käyttää vaikka pieniä kiviä, tikkuja tai lehtiä (lehtiä voi leikata myös paperista tai kankaasta). Terraarion asukkaan voi askarrella esimerkiksi puuhelmestä ja piippurassista, kuten alla olevassa kuvassa.

Terraariossa asuu hämähäkki

Jos tekeminen loppuu kesken, netistä löytyy paljon luontotehtäviä, liikunta- ja askarteluvinkkejä sekä laululeikkivideoita.  Kastun päiväkodin sivuilla on linkkilista, josta pääsee monille hyödyllisille puuhasivuille. Sivustolle pääset tästä linkistä: http://www.turku.fi/uutinen/2020-04-09_vinkkeja-ja-linkkeja-lapsiperheille

Molla-verkkosivustolta löytyy linkkejä esimerkiksi. Pikku Kakkosen tehtäväsivuille. Materiaalia on paljon ohjatun piirtämisen harjoittelusta tee se itse -tarinoihin, Siinan laululeikkeihin ja tiedonjyvä-tiedekokeisiin. Tässä linkki Mollaan https://blog.edu.turku.fi/molla/oppimateriaaleja/

Lukulumo-sovelluksen maksuton kotiversio on käytettävissä 13.5. asti. Lukulumon voi ladata mobiililaitteeseen sovelluskaupasta. Ohjeet sovellukseen kirjautumiseen löytyvät osoitteesta https://www.iltoppiminen.fi/palvelumme/lukulumo/ 

Lukulumon kirjastossa on runsaasti satu- ja kuvakirjoja luettuina. Sivuja voi käännellä omaan tahtiin mobiililaitteessa, joten kokemus muistuttaa aika paljon perinteistä kirjan lukua.

Mukavia puuha- ja lukuhetkiä kaikille!