Loppukevään kuhinat

Ahkeraa harjoittelua toukokuun olympialaisia varten; juoksu, pallonheitto ja kiinniotto, turbokeihään heitto sekä aitajuoksua. Kaikille meille ahkerille treenaajille on luvassa palkinnot 🙂
Hip-hip HURRAA! Hyvä Me!
Musiikkijumppaa: kun musiikki lakkaa, kuuntele ohje ja toimi sen mukaan. Tehtävinä mm. nenä seinään, selkä maahan, jalat seinään ja kädet maahan, polvet yhteen kaverin kanssa… Leikimme myös kaikille tuttua ”tuolileikkiä”, tuolien sijaan lattia-alustoilla.
Vappuaatonaaton piknik! Kuunneltiin musiikkia samalla kun söimme herkkueväitä, leikimme ilmapalloilla ja tanssimme. Mukavaa oli (vaikka pientä harmitusta tuotti tuulenpuuskat, jotka veivät suuren osan palloista lähiojaan…) =)
Osa -16 -syntyneistä ovat harjoitelleet ompelua. He valitsivat mieluisimman muumihahmon, leikkasivat ne huovasta , ompelivat yhteen ja täyttivät vanulla. Vautsi mitä mestareita!
Sisällä kun ei saa kokoontua yhteen laulamaan, niin olemme siirtyneet laulelemaan pihalle. Useana perjantaina ulkona onkin raikaneet pihakonsertit! Kuvassa myös PoniSpa, ponien hemmottelupäivä sateen keskellä =)
Teimme testin: Miksi kivi ei kellu? Ja miksi purkki täynnä kiviä kuitenkin kelluu? Koitimme kellumista isommalla purkilla sekä pastillipurkilla. Iso purkki kellui edelleen, vaikka se oli täynnä kiviä. Pastillipurkki tarvitsi sisälleen 8 kiveä upotakseen. Jännää!
Eväsretkellä Rieskalähteen koulun viereisessä metsässä. Nuotion rakennusta, kiipeilyä ja luonnon ihmettelyä.
Toinen retki lähimetsään: etsimme rasteja ja teimme niissä olevia tehtäviä: mm. kerättiin keppejä ja käpyjä peikon pesäkoloa varten, tutkittiin ”kiikareilla” lintuja, lauleltiin lauluja sekä luettiin loruja.

Kevään ensimmäinen kärpänen ja oksasta tehty, upea rannekoru 🙂
Jumpparata salissa
Kierreltiin lasten kanssa tutkimassa lähiympäristöä. Löydettiin upea kukkapelto ja ajateltiin jos Muumimamma olisi jossain lähettyvillä (lapsilla oli tuoreena muistissa Runotaimien aikuisten esittämä muuminäytelmä, jossa Muumimamma oli keräilemässä tulppaaneja). Löydettiin myös rohkaisevat kirjoitukset pihapenkeistä (<3), vaikka toki oltiinkin yhdessä sitä mieltä, ettei penkkeihin saisi mitään kirjoittaa.

Kiitos koko poppoolle kuluneesta kaudesta! Nautitaan kesästä ja toivottavasti myös lämmöstä, palaillaan syksyllä uudella tarmolla 🙂

<3: Runotaimet