Huhtikuu 2024

 

 

Aprillipäivänä meno on villiä,

juotetaan kuraa ja syötetään silliä.

Huhtikuun lätäkköön ei pidä astua,

sukka voi silloin märäksi kastua.

Viime blogissa oli puhetta lasten leikin tärkeydestä ja siitä miten oppimis- ja leikkiympäristön pitäisi olla muunneltavissa eri leikkeihin sopivaksi. Tässä blogissa paneudutaan ulkoleikin ja ulkoilun tärkeyteen.

Lasten toiveesta kävimme metsäretkellä. Siellä liike saa eri ulottuvuuksia, kun kiivetään isoille kiville sekä kiivetään puihin.

Ulkoleikit ja pihapelit eivät vain tarjoa hauskoja hetkiä, vaan ne myös edistävät lasten terveyttä, kehitystä ja sosiaalisia taitoja. Mm. Hippa, piiloleikit ja polttopallo tarjoavat lapsille mahdollisuuden juosta, hyppiä ja nauraa vapaasti. Ne kehittävät motorisia taitoja, koordinaatiota ja kestävyyttä, samalla kun lapset pitävät hauskaa yhdessä muiden kanssa. Pihapeleissä lapset oppivat tiimityöskentelyä, keskenäistä kunnioitusta ja urheiluhenkeä.

Olimme lähikentällä pelaamassa jalkapalloa. Peli sai uuden suunnan kun otimme jättipallon käyttöömme.

 

 

Meidän ryhmä onkin innokkaasti potkimassa jalkapalloa pihan palloareenalla, tytötkin on ihanasti löytäneet sen. Lapset osaavat itse tehdä joukkueet ja ratkaista pienet ongelmat jotka tulee pelin tiimellyksessä. Myös polttopallo on suosittu leikki ryhmässämme. Talven jälkeen on potkupyörät sekä potkulaudat saaneet hyytiä. Innokkaasti lapset ovat kertoneet, että kotonakin on polkupyörät ja potkulaudat kaivettu esiin.

 

 

Pieni takatalvi ei lapsia haitannut, lumi oli ihanan kevyttä ja siitä saatiin taas upeita lumilinnoja sekä -ukkoja. Ulkona liikkuminen kävi ihan työstä, kun lunta oli jalat täyteen. Itseä lumen tulo nauratti, mutta lapset olivat aidosti innoissaan kun lunta oli kerrankin tarpeeksi.

Yhden Alfa käynnin jälkeen lapset oli ihan loppu, mutta kahdesti ei tarvinnut kertoa, että voi mennä pöydän alle istumaan.

 

 

Huhtikuussa meillä oli monta alfa käyntiä ja siellä saatiin ihanat leikit aikaiseksi. Leikkien lomassa harjoittelimme tasapainoilua, toisten kuuntelua, oman vuoron odottelua, värejä, numeroita, luovuutta, sosiaalisia, kongitiivisia ja emotaalisia taitoja.

Retki Seikkailupuistoon tehtiin yhtenä ryhmänä. Lapset olivat jo kauan toivoneet käyntiä Seikkailupuistossa ja sinne pääsimme kauniina kevätpäivänä, ennen lumimyräkkää.

 

 

 

 

 

 

 

Kaiken ulkoilun ohella aloimme tutustumaan kelloon ja aikaan. Hyvin lapset tietävät päiväkotipäivän kellonajat, kahdeksalta on aamupala ja siten ulkoillaan. Kello kahdelta kun on välipala niin puoli kolmelta ollaan jo ulkona. Me aikuisetkin olemme nauttineet kun ryhmän lapset pitävät ulkoilusta. Heitä ei tarvitse sinne houkutella -päin vastoin.

 

Vanhempaintoimikunta järjesti meille ikimuistoiset vappujuhlat, iso kiitos siitä heille. Pääsimme jumppasaliin tanssimaan ja sen jälkeen maistui donitsi ja pillimehu. Onginnasta saatiin kivoja vappulahjoja.

Eskarit opettelivat viimeiset aakkoset ja Viskarit saivat pikikerhossa luettua Pikin tarinan loppuun. Pikitarinan hahmot huomasivat, että Piki on mukava ja kiva kaveri, kun häneen tutustui. Lopulta kaikki olivat hyviä kavereita keskenään, aivan kun meidän Kultakirsikka ryhmässämme.