Revontulien syyskausi

Revontulet on 21 lapsen ja 3 aikuisen 2-vuotinen esiopetusryhmä. Olemme päässeet osaksi valtakunnallista 2-vuotisen esiopetuksen kokeilua ja on aivan ihanaa ollut tutustua toisiimme ja tietää, että saamme jatkaa samalla porukalla vielä seuraavankin vuoden.

Elo-, syys- ja lokakuu menivät tutustuessa toisiimme leikin ja toiminnan kautta. Opettajat tekivät 2-vuotiseen esiopetushankkeeseen kuuluvat alkukartoitukset jokaisen lapsen kanssa iPadeilla sekä lapsen esiopetussuunnitelmaa varten jokaisen lapsen kanssa tehtiin iPadilla itsearviointi. Leops-keskustelut pidettiin vanhempien kanssa marraskuussa. Marraskuu meillä oli leikkikuu, kun yhdessä lasten kanssa valmistimme materiaalia eläinsairaala-, kauppa- ja ravintolaleikkeihin sekä leikimme pienryhmissä kaikkia leikkejä. Joulukuu oli erityisen tunnelmallista ja yhteisen tekemisen aikaa, kun puuhastelimme jouluaskarteluja, söimme saman pöydän ääressä joululaulujen soidessa ja katsoimme aamuisin ylen Tonttuakatemiaa.

Viikkorytmimme on yleensä aina samanlainen: maanantaisin meillä on vuoroviikoin lelu- ja leikkipäivä, pienryhmissä olemme toimineet tiistaisin, keskiviikkoisin sekä torstaisin ja perjantaisin meillä on yleensä ollut retkipäivä tai lauluhetki. Pienryhmissä lastenhoitajamme Tiina, on vetänyt lapsille monipuolisia jumppahetkiä. Opettajat Marika ja Ann-Mari ovat pitäneet vuoroviikoin eskaritehtäviä, tunnetaitoja, digitaitoja ja kädentaitoja. Olemme koko ajan tuntosarvet päällä kuuntelemassa, mistä lapset ovat innoissaan ja mistä lähdemme seuraavaa projektia rakentamaan.

kirjoittanut revontulien Marika