Kesäpäivystys

5.7.2021 kaikki kaerlantien lapset ovat poutapilvien ryhmätiloissa. Käytössä ovat poutapilvien puhelin: 0406850733 ja tähtösten puhelin: 0406846351.

Ovikellon soitto aamulla sadepisaroiden ovesta ja 8:00 jälkeen poutapilvien ovesta.

Kaerlantien kevättä ja kesää

Keväällä päiväkodin ryhmät retkeilivät lähimaastossa. Vappuna oli lapsille ulkona yhteinen tapahtuma erilaisin toimintapistein, jotka kierrettiin oman ryhmän kanssa. Kauden päätöstä juhlistettiin ryhmissä retkillä ja vanhempainkerhon rahoilla ostetuilla jäätelöillä. Vallitsevan tilanteen takia vanhempia ei voitu kutsua juhlistamaan edes esikoululaisten päätöspäivää, mutta jokainen esikoululainen sai todistuksen ja ruusun oman ryhmän tilaisuuksissa.  Jokainen perhe sai myös keväällä kotiin ryhmäkuvan.

Kesän tullen lapset ovat päässeet nauttimaan vesileikeistä ulkona. Vesi onkin mukavasti vilvoittanut kuumina kesäpäivinä.

5.7.2021 kaikki ryhmät siirtyvät poutapilvien ryhmätiloihin heinäkuun ajaksi.

Hyvää kesää kaikille perheille!

Lapsen oikeuksien viikko

Tänään juhlistamme lapsen oikeuksien päivää ja koko kulunut viikko on omistettu maailmanlaajuisesti lapsen oikeuksille. Lapsen oikeuksien viikko huomioitiin kaerlantiellä viikon aika monin tavoin. Lapsen oikeudet ja ääni ovat tietysti varhaiskasvauksessa muutoinkin koko ajan tärkeitä ja lasten toiveet huomioidaan normaalissa arjessa ja lapsilla on vaikutusmahdollisuus päiväkodissa tapahtuvaan toimintaan.

Poutapilvien lapset olivat suunitelleet koko viikon ohjelman. Lasten toiveiden mukaisesti tehtiin satuhierontaa ja askarreltiin raketit.

Tähtösillä oli viikon aika piireissä mietintää lasten oikeuksista ja viikko huipentui lapsen oikeuksien lauluhetkeen perjantaina.

Revontulissa katsottiin videopätkiä lapsen oikeuksista  ja keskusteltiin sisällöstä ja lapsen oikeuksista. Revontulet tanssivat myös lapsella on oikeus-laulun. Lasten toivomuksesta ensilumisena perjantaina lähdettiin heti aamupiirin jälkeen ulos.

Päivänsäteet kuuntelivat lapsella on oikeus-laulua päiväpiireissä. Perjantaina piirissä kerrottiin, että lapset ovat tärkeitä ja liputetaan heidän kunniakseen. Viikon aikana myös toteutettiin lasten laululeikkitoiveita.

Sateenkaarten lapset saivat viikon aikanavalita ruokailulauluja. Lisäksi lapset saivat kertoa toiveitaan toiminnasta, joista osa toteutettiin viikon aikana ja osa tulevaisuudessa. Sateenkaaret katsoivat videon lapsen oikeuksista sekä presidentin puheen. Lisäksi viikon aikana keskusteltiin tämän vuoden lapsen oikeusteemasta eli tulevaisuudesta.

Myös sadepisaroissa lapsen oikeuksien viikko huomioitiin.

Päivän kunniaksi pienemmän pihan kuisti valaistiin unicefin ehdotuksen mukaisesti sinisellä valolla.

Uusi kausi on käynnistynyt

Uusi kausi on alkanut Kaerlan päiväkodissa.

Noudatamme edelleen thl:n ohjeistuksia, joihin on keväältä on tullut lievennyksiä. Kuitenkin vielä on jäljellä ohjeistuksia koronavaaraan liittyen.

Unilelun saa tuoda päiväkotiin.

Sairasta/flunssaista lasta ei saa tuoda päiväkotiin ja päivän aikana sairastunut lapsi on haettava kotiin pikaisesti. Negatiivisen koronatestin jälkeen päiväkotiin saa tuoda lapsen, jolla on lieviä flunssan oireita.

Aamulla potapilvien, sadepisaroiden ja revontulien lähtö tähtösistä tapahtuu noin 7:15 ja päivänsäteiden 7:30.

Ulkomailla oleskelun jälkeen ole yhteydessä päiväkotiin ennen lapsen hoitoontuomista.

13.10 tuli voimaan suositus, jonka mukaan lasta tuodessa ja hakiessa vanhemman olisi hyvä käyttää maskia. Myös varhaiskasvatuskeskusteluissa on maskisuositus.

Ohjeita

Koonti opetushallituksen ja THL:n ohjeistuksista  14.5.2020 alkaen kaerlantien päiväkodissa.

Ryhmät siirtyvät omiin tiloihin 7:00; sadepisarat siirtyvät poutapilvien mukana ja ovat poutapilvissä 7:30 asti. (6.30-7.00 kaikki ovat tähtösissä.)

Suosittelemme nopeaa tuontitilannetta sisätiloissa turvavälit huomioiden.

Henkilökunta merkitsee lapsen päikkyyn.

Ulkoilua painotetaan. Lapsen säänmukainen ja riittävä varustus on tärkeää.

Omia leluja ei saa toistaiseksi tuoda varhaiskasvatukseen.

Sairastuneena ei saa tulla varhaiskasvatukseen. Mikäli lapsella on sairastumiseen viittaavia oireita, on lapsen paikka koti.  Myös sairastuneen sisaruksien toivotaan olevan kotona.

Päiväkodissa on käytössä tehostettu hygienia. Käsiä pestään normaaliakin huolellisemmin. Aamuisin vanhemmat huolehtivat lasten käsienpesusta ennen ryhmään tuloa.

Muistattehan edelleen ilmoittaa hoidon tarpeesta ja tarkoista hoitoajoista sekä muuttuneista hoitosuunnitelmista ryhmään ja päikkyyn.

Meille on erityisen tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen vuorovaikutuksen, turvan ja läheisyyden.

 

 

 

Nallejahti

 

Nallet tervehtivät ohikulkijoita kaerlantien päiväkodin ikkunassa.

Jos ulkolenkki perheen kesken kulkee päiväkodin ohitse, voitte osallistua kansainväliseen nallejahtiin ja käydä bongaamassa päiväkodin nallet kadunpuoleisista ikkonoista.