Kauden 2023-2024 aloitus

Kaerlantien päiväkoti aukeaa 31.7.

Maanantaina toimitaan yhdistetyissä ryhmissä: tähtöset ja päivänsäteet päivänsäteiden tiloissa. Sadepisarat ja tähdenlennot tähdenlentojen tiloissa. (Sadepisarat voivat laittaa ulkovaatteet ja tavarat sadepisaroiden eteiseen omalle naulakkopaikalle.) Revontulet, sateenkaaret, kauden 22-23 poutapilvet ent revontulissa/nyk poutapilvissä eli yläkerrassa.

Tiistaista osa palailee omiin ryhmät iloihin ja tulevat koululaiset menevät tähtösten kulmahuoneeseen. Poutapilvien tiloihin jäävät vanhat revontulet, tulevat eskarilaiset ja poutapilvissä uusina lapsina aloittavat. Kauden 22-23 sadepisarat, joista tulee kauden 23-24 poutapilviä viettävät kuitenkin koko viikon tähdenlentojen ryhmätiloissa, jotta kaikki lapset mahtuvat kaerlantielle.

Kysykää ryhmien kasvatushenkilöiltä, jos mietityttää .

Hyvää alkavaa kautta 2023-2024.

 

Päivänsäteiden syyskausi

Päivänsäteissä on leikitty, laulettu, jumpattu, askarreltu ja tutustuttu toisiimme syksyn aikana. Suosittuja leikkejä ovat olleet rakenteluleikit erilaisilla palikolla, koti- ja autoleikit. Pehmoleluviikolla jokainen lapsi sai tuoda oman pehmolelun päiväkotiin leikkimään ja toimimaan yhdessä muiden lasten ja pehmolelujen kanssa. Lapsesta ja pehmolelusta otettiin kaverikuva ryhmätilan leikkihuoneeseen.

kirjoittanut päivänsäteiden Minna

Tähtösten ja tähdenlentojen syyskaudet

Tähtösisssä keskityttiin syyskaudella pienryhmätoimintaa. Isompien tähtösten mielileikki oli kotileikki. Jumppasalia käytiin kokeilemassa.

Tähdenlennoissa oli syyskaudella robotti-projekti, jossa muun muassa askerreltiin robotti ja leikittiin robotti-laululeikkejä. Tähdenlennot myös liikkuivat salissa syyskaudella.

Sadepisaroiden syyskausi

Sadepisaroilla alkoi syyskaudella eläinprojekti. Sadepisaroiden lemmikki , pehmolelu Okke Orava lähti kiertämään koteihin loppusyksyllä ja saimme lukea Oken vihosta mukavia kertomuksia mitä Okke Orava oli puuhaillut kenenkin kotona. Eläinprojekti lähti liikkeelle eläinten viikolla, kun sadepisarat innostuivat eläintehtävistä ja kiinnostuivat erilaisista eläimistä.

Syksyllä keskityttiin tunnetaitoihin muun muassa aamupiirin tunnekuvien, sorminukketeatterin ja satujen kautta. Myöskin kielen kehittäminen oli tärkeässä roolissa ja sadepisarat harjoittelivat erilaisia suujumppia.

Sadepisaroiden suosikkiliikuntaa olivat (laspsille aamupiireissä tehtyjen kyselyjen mukaan) radat salissa ja askarteluista mukavin oli isälle tehty kirjanmerkki. Leikeistä suosittuja roolileikit, rakenteluleikit ja osalla jahtaamisleikit.

kirjoittanut sadepisaroiden Laura

Revontulien syyskausi

Revontulet on 21 lapsen ja 3 aikuisen 2-vuotinen esiopetusryhmä. Olemme päässeet osaksi valtakunnallista 2-vuotisen esiopetuksen kokeilua ja on aivan ihanaa ollut tutustua toisiimme ja tietää, että saamme jatkaa samalla porukalla vielä seuraavankin vuoden.

Elo-, syys- ja lokakuu menivät tutustuessa toisiimme leikin ja toiminnan kautta. Opettajat tekivät 2-vuotiseen esiopetushankkeeseen kuuluvat alkukartoitukset jokaisen lapsen kanssa iPadeilla sekä lapsen esiopetussuunnitelmaa varten jokaisen lapsen kanssa tehtiin iPadilla itsearviointi. Leops-keskustelut pidettiin vanhempien kanssa marraskuussa. Marraskuu meillä oli leikkikuu, kun yhdessä lasten kanssa valmistimme materiaalia eläinsairaala-, kauppa- ja ravintolaleikkeihin sekä leikimme pienryhmissä kaikkia leikkejä. Joulukuu oli erityisen tunnelmallista ja yhteisen tekemisen aikaa, kun puuhastelimme jouluaskarteluja, söimme saman pöydän ääressä joululaulujen soidessa ja katsoimme aamuisin ylen Tonttuakatemiaa.

Viikkorytmimme on yleensä aina samanlainen: maanantaisin meillä on vuoroviikoin lelu- ja leikkipäivä, pienryhmissä olemme toimineet tiistaisin, keskiviikkoisin sekä torstaisin ja perjantaisin meillä on yleensä ollut retkipäivä tai lauluhetki. Pienryhmissä lastenhoitajamme Tiina, on vetänyt lapsille monipuolisia jumppahetkiä. Opettajat Marika ja Ann-Mari ovat pitäneet vuoroviikoin eskaritehtäviä, tunnetaitoja, digitaitoja ja kädentaitoja. Olemme koko ajan tuntosarvet päällä kuuntelemassa, mistä lapset ovat innoissaan ja mistä lähdemme seuraavaa projektia rakentamaan.

kirjoittanut revontulien Marika

Lapsen oikeuksien päivä.

lattiapiirustussatuhieronta isot palikat

 

liikuntahuone

 

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin kaerlantien päiväkodissa 18.11.2022. Lapset pääsivät kiertämään oman ryhmän pienryhmissä toiminnallisella radalla ympäri päiväkotia.

Liikuttiin liikuntahuoneessa ja mielikuviteltiin jatkokertomus. Väritettiin Lapsen oikeus leikkiin-aiheinen värityskuva ja rentouduttiin satuhieronnassa. Tanssittiin lasten oikeus-laulujen tahtiin ja muovailtiin taikahiekkaa. Rakennettiin isoilla palikoilla ja piirrettiin lattiapiirustus.

Lapsen oikeuksien viikko huomioitiin ryhmissä mm. lasten toivepäivillä ja -leikeillä sekä keskusteluilla lasten oikeuksista.