Kuulumisia Pirpanoiden ryhmästä

Kevään alettua Pirpanat ovat innostuneet tutkimisesta. Omaa pihaa tutkitaan hyvinkin tarkkaan, jossa apuna ovat luupit ja kaverit. Kavereille näytetään heti, jos pihalta löytyy hauskannäköisiä kiviä, keppejä, kaarnanpaloja tai muita mielenkiintoisia luonnon materiaaleja. Niitä tutkitaan huolella ja pitkään, tuoksutellaan sekä tunnustellaan ja koetaan ilon hetkiä.

Joka viikkoisilla yhteisillä metsäretkillä seuraamme luonnossa tapahtuvia muutoksia. Seurasimme lumen sulamista retkipaikallamme ja maasta esiin nousevaa uutta elämää. Tuoksuttelimme ympärillä olevaa luontoa ja nautimme lintujen laulusta. Retkelle lähtiessä laulamme aina meille tutun retkilaulun, joka saa meidät retkitunnelmaan.

Omaa kehoa ja siitä lähteviä ääniä tutkitaan ja tuotetaan myös yhteisillä toimintahetkillä laulujen sekä leikkien avulla. Yhdessä leikitään ja kannustetaan toisiamme erilaisissa liikkumisleikeissä. Soittimet ovat myös lasten ahkerassa käytössä ja niistä lähteviä ääniä on mukava kuunnella. Yhdessä innostutaan soittamaan kovaa ja välillä hyvinkin hiljaa. Musiikki vie samalla meidät tanssin maailmaan. Ulkoillessa on päivähoidon pihalla ohjattua liikuntaa (pallon heittoa saaviin, hyppimistä, ratajuoksua, jne…)

 

Keväältä terveiset!

Koko talomme ja Vekkuleiden ryhmä valmistautui innolla pääsiäisen viettoon. Rairuohot istutettiin ajoissa, jotta nekin vihertävät jo kauniisti.

Palmusunnuntaihin askarreltiin virpomisoksia ja opeteltiin loru:

Askartelija tarkassa työssään.

”Virvon, varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle”.

 

 

Perjantaina vietimme vielä koko talon voimin lauluhetkeä, jossa joka ryhmä virpoi toiselle ryhmälle ja sai palkkioksi herkullisia pääsiäisnamusia!

 

 

Kirkonrotat Hilda ja Hulda ruudun vankina

Kirkonrotille Hildalle ja Huldalle kävi niin kuin välillä meille monelle muullekin. He jäivät älylaitteen ruudun ”vangiksi.” Tarinan tärkeä sanoma lapsille oli, että noudata vanhempien määräämää ruutuaikaa. Hildan ja Huldan mielestä puoli tuntia on varsin sopiva. Ja jos vanhemmilla itsellään on vaikeuksia ruutuajan kanssa, anna hyvä malli heille. Yhdessäoloa kun ei mikään ”ruutu” voita!


Hilda on kovin huolissaan Huldan puhelimen käytöstä.
Mutta kuinkas kävikään hänelle itselleen…

Hildan ja Huldan esitys oli taattua kirkonrottien laatua!!

 

Kuulumisia Vesseleiden tunneprojektista

Helmi-maaliskuun ajan Vesselit ovat harjoitelleet tunteiden tunnistamista ja nimeämistä eri keinoin. Joka viikko meillä on myös vaihtuva kaveritaito, josta tehdään pöytäteatteriesityksiä ja muita toiminnallisia harjoituksia.

Tällä viikolla olemme lasten kanssa puhuneet yksinäisyydestä ja kaverin jättämisestä ulkopuolelle. Ensin Vesselit pääsivät seuraamaan pöytäteatteria, joka on saavuttanut suuren suosion ryhmässä.

Luimme myös yksinäisestä nallesta ja teimme omat tunnetaulut, johon lapset saivat valita haluamansa tunteet.

Teimmepä myös musiikkimaalausta, jossa lapset pääsivät eläytymään eri tunteiden maailmaan!

Viskarit kaupassa

Heippa!

Viskarit aloittivat kevään käynnistämällä uuden projektin käyntiin. Projektiksi valikoitui kauppaleikki, jota lähdimme kehittämään ja ideoimaan intoa täynnä. Ensimmäiseksi vierailimme lähikaupassa, josta jokainen lapsi sai ostaa itselleen jotain pientä.Keskustelimme lasten kanssa muun muassa siitä, mitä meidän kaupassamme myydään, miksi sinne kannattaa tulla ja mitkä yhteiset säännöt sovitaan. Tokihan kauppaa varten piti askarrella pankkikortteja, kauppakasseja, rahaa, ostoslistoja, kylttejä, hintalappuja ja tietenkin keksiä kaupalle nimi.                   

Tutustuimme myös erilaisiin mainoksiin, joiden inspiroimana kuvasimme tabletilla myös omat mainoksemme. Toivottavasti mainokset houkuttelevat myös eskarit ostoksille!

Avajaisiin leivoimme herkullisia Hanna-tädin keksejä, nam!

 

Ystävyysluokan vierailu

Esi- ja alkuopetuksen yhteistyöluokkamme on Turun Normaalikoulusta. Aiemmin ennen joulua kävimme koulussa esi- ja alkuopetuksen liikuntatapahtumassa ja tammikuussa kutsuimme ystävyysluokkamme luistelemaan kanssamme Varissuon jäähalliin. Tänään ystävyysluokkamme vieraili esikoulussa. Laululeikkien jälkeen jakauduimme kahden tai kolmen lapsen ryhmiin. Pelailimme mm. muisti-, matikka- ja tavutuspelejä. Myös jalkapallopeli, keilaaminen, tandemsukset ja lukunurkka olivat ahkerassa käytössä. Kaikilla tuntui olevan mukavaa ja eskarit jäivät innolla odottamaan tulevaa vierailuamme kouluun.

Kalevalanpäivä viikko

Kalevalanpäivä viikolla kuljimme kulttuuripolun toimintapisteissä. Leikimme perinneleikkejä, soitinsatuilimme, vierailimme satuhuoneessa, tutustuimme vanhoihin esineisiin ja yhdistimme nykyajan kuvia Koiramäen -kirjojen entisajan kuviin.
Kutsuimme myös isovanhempia aamupäiväksi lastenlastensa ryhmiin aamupalan ja yhdessäolon merkeissä.

Hiihtoloman tunnelmia

Heippa kaikki vanhemmat!

Olemme viettäneet hiihtolomaviikkoa rennoissa tunnelmissa askarrellen, leikkien ja jumpaten salissa. Eskarit ovat ansaitulla lomalla, joten me muut saamme käyttää salia koko viikon!

Tässä talvisia tunnelmia:

 

Lasten askarteluja

 

 

 

 

 

 

 

Terveisin,

Hintsan pitkät ja pätkät