Aisteja ja suujumppaa Auringoissa

Jo keväällä aloitimme Auringoissa suujumppaharjoitukset, joita tehtiin hauskasti eri tehtävien muodossa. Harjoittelimme kielen ja huulion oikeanlaisia liikkeitä, jotka ovat tärkeitä selkeän puheen tuottamisessa. Alla olevien kuvien lisäksi harjoittelimme mm. pitkien vokaalien tuottamista ja kielen oikeanlaisia liikkeitä suussa erilaisten mielikuvien ja peilin avulla.

puhallusharjoitus

puhallusharjoitus

Näissä treenasimme puhaltamista pillin avulla. Ensin harjoittelimme kuplien tekoa, jonka jälkeen puhalsimme höyheniä eteenpäin. Pillin kanssa harjoittelimme lisäksi imemistä.

Lähdimme myös miettimään viittä eri aistia ja mitä niillä tehdään. Teimme mm. alla olevia harjoituksia aisteihin liittyen.

aistit

Aluksi ryhmittelimme kuvat oikeiden aistien kohdalle.

tunnustelupussi

Tuntoaistia ja sen käyttämistä harjoittelimme tunnustelupussin avulla, joka sisälsi eri tuntuisia ja kokoisia esineitä. Tarkoitus oli ensin kertoa miltä esineet tuntuvat ja sen jälkeen etsiä pussista tietty esine.

kuunteluharjoitus

Kindermunien sisältä löytyviin pieniin rasioihin laitoimme eri juttuja ja kuuntelimme miltä ne kuulostavat kun rasioita ravistaa. Tehtävänä oli myös löytää samat äänet eri rasioista.