Retki merimuseoon

Aurinkoista kevättä kaikille!

Teimme yhdessä naapuriryhmän viisivuotiaiden kanssa retken Forum Marinumin merimuseoon. Kevät helli meitä oikein olan takaa aurinkoisella säällä. Keskustaan matkustimme bussilla, mutta aurajoen yli pääsimme sujuvasti Förin kyydissä, jolla pääsimme lapsia kiinnostaneita ohuita jäälauttoja lähemmin tarkastelemaan. Föriltä matkamme jatkui rantaa pitkin erilaisia tehtäviä tehden ja pieniä piilotettuja patsaita etsien. Ennen museon aukeamista meillä oli hieman aikaa kulutettavana ja vietimmekin sen aina yhtä ihanalla päivänkakkarapatsaalla kiipeillen ja hippaa leikkien.

lapsia päivänkakkara patsaalla.

Forum Marinumissa pääsimme tutustumaan laivoihin ja merenkäyntiin sekä historian näkökulmasta, että nykyhetkestä. Laivojen pienoismallit, viestintälaitteet, hytinikkunat joista pääsi hyttiin kurkkaamaan, ja leikkipaikka olivat erityisesti lasten mieleen.

iso karttapallo.

lapsia pienoismallien luona.

purjeveneiden pienoismalleja.

Sotakalustoa merimuseossa.

Periskoopilla oli kiva katsella silmien eteen avautuvaa maisemaa.

lapsi katsoo periskooppiin.

Retki oli oikein onnistunut ja jaksoi kiinnostaa myös lapsia, jotka olivat museossa käyneet jo monen monta kertaa. Paluu matkalla virtaa riitti vielä töppösissä monen juoksupyrähdyksen verran.

Hyvää viikonloppua kaikille 🙂

Toivottavat

Kuut