Etusivu

Tämä on Turun peruskoulujen blogien esimerkkisivu. Sisältöä tälle sivulle on haettu eri kouluyksiköiden blogeista.

Jos koulullasi ei ole vielä omaa blogipohjaa kotisivuja varten, voit tilata sen TOP-keskuksesta Antti Huttuselta tai Saila Vistiltä (etunimi.sukunimi@turku.fi). Ilmoita viestissä koulun ja pääkäyttäjäksi tulevan henkilön nimi.

Peruskoulujen kotisivuille määritellyt pakolliset osat ja huomioitavat asiat

 1. Valitse teemaksi Turun sivistystoimiala | Koulut
 2. Valitse blogillesi otsakekuva (Ulkoasu => Otsake). Otsakekuvan suosituskoko on 1200 x 280 px. Jos sinulla ei ole sopivaa kuvaa, voit käyttää tätä kuvaa.
 3. Varmista, että blogisi ylävalikko näkyy. Teema edellyttää erillisen valikon luomista (Ulkoasu => Valikot). Muista tehdä Ensisijainen valikko -merkitä valikkoosi. Voit katsoa mallia tämän esimerkkiblogin valikosta.
 4. Lisää Turun vaakunatunnus sivupalkkiin vimpaimella ”Turun vaakuna (suomeksi)” tai ”Turun vaakuna (på svenska)”. Vaakunatunnuksen on oltava sivupalkissa ylimpänä.
 5. Lisää Haku-vimpain sivupalkkiin, vaakunan alapuolelle.
 6. Lisää Turun vaakunatunnus sivuston kuvakkeeksi (Ulkoasu => Mukauta => Sivuston identiteetti => Sivuston kuvake). Käytä tätä kuvatiedostoa.
 7. Lisää Tietoa perusopetuksesta tai Information om grundundervisning -vimpain sivupalkkiin (löytyy vain jos teemana on ”Twentysixteen koulu” tai ”Twentysixteen sivistystoimiala yleinen”)
 8. Ylävalikosta on löydyttävä kohta Yhteystiedot, jonka alta tulee löytyä ainakin toimipaikkojen ja opettajien yhteystiedot. Opettajien yhteystiedot suositellaan linkitettäväksi www.turku.fi-sivuston henkilökortteihin. Yksikön osoitteen suositellaan vievän Turun karttapalvelussa oikeaan osoitteeseen, esimerkiksi ”Lemminkäisenkatu 32b, 20520 Turku (näytä osoite kartalla)”.
 9. Ylävalikossa tulee olla enintään kuusi päätason valikkokohtaa.
 10. Koulun sivuilta pitää löytyä linkki koulun omaan opetussuunnitelmaan, esim. valikkokohdasta Opetus.

Peruskoulujen kotisivuille määritellyt valinnaiset osat ja huomioitavat asiat (käyttöä suositellaan)

 • Jos haluat lisätä omia linkkejäsi sivustolle, voit tehdä sen mm. ottamalla mallia Tietoa perusopetuksesta -vimpaimesta. Voit myös tehdä linkkejä valikkojen avulla (Ulkoasu => Valikot).
 • Lisää tämän blogin sivupalkissa näkyvä päivähoidon ja koulutuksen RSS-syöte. Käytä RSS-vimpainta, syötteen osoite on http://www.turku.fi/term/1/rss.xml
 • Jos koululla on vain sivuillaan vain yksi blogi (=ei kategorioilla eroteltuja ”erillisiä blogeja”), tämän blogin artikkeleiden suositellaan näkyvän heti etusivulla. Jos blogeja on useita, linkit blogeihin suositellaan laitettavaksi ylävalikkoon esimerkiksi ”Meillä tapahtuu” -nimisen valikkokohdan alle.

Vinkkejä yksiköiden kotisivuille


Muutoin sivuston sisältö ja rakenne on koulun itsensä päätettävissä. Tässä blogissa näkyvät muut valikkokohdat ja sisällöt toimivat ainoastaan esimerkkeinä.