Piinokankadun päiväkodin salin vieressä oli pieni huone, joka oli täynnä tavaraa; Liikuntavälineistä nukketeatteri-materiaaliin löytyi kaikkea. Lasten oli hankalaa itse hakea varastosta mitään ja työntekijöillekin aiheutui haasteita materiaalien kaivamiseen syvältä kaapeista. Päätettiin tehdä muutos pikkuhuoneeseen! Huono olisi mahtava ylimääräinen tila oppimiselle. Huoneesta haluttiin muuntautumiskykyinen paikka, jonne voi mennä muutaman lapsen kanssa esimerkiksi lukemaan. Huoneen tarkoitus olisi myös muokkautua meneillään olevaan teemaan tai aiheeseen. Raivaaminen aloitettiin siten, että läpikäytiin mahdollisia tarpeellisia, sekä hyväkuntoisia tarvikkeita. Huonokuntoiset laitettiin roskiin ja nykypäivän varhaiskasvatukseen epäsopivat kierrätykseen. Vanhat kaapit olivat jo huonokuntoisia, eivätkä lainkaan turvallisia.

Huoneeseen hankittiin kaksi säkkituolia ja tauluhyllyjä kirjoja varten. Tilan yksi seinä maalattiin vaaleansiniseksi ja huoneeseen tuotiin eloa kankaiden ja valojen avulla.

Tilaa on tähän asti käytetty kirjojen lukemiseen, pienryhmän rauhalliseen puuhasteluun, leikkiin ja jopa päiväunia on joskus nukuttu huoneen tunnelmallisessa valossa.

kuva varastohuoneesta
Ennen
kuva varastosta ennen muutosta
Ennen
kuva muutoksen jälkeen. Siistitty ja uudelleen järjestelty huone.
Jälkeen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikkuhuoneen muutos Piinokassa