Tutustuimme joulukuussa Kerttulin phy:n kehittämispäivässä tiede- ja teknologiakasvatukseen sekä teorian tasolla että työpajoissa. Pohdimme myös oman tiede- ja teknologiakasvatussuunnitelman laatimisen toteuttamista.

Tutustuimme koodaamiseen erilaisten leikkien, Bee-Bot -robottien, iPad-sovellusten ja Robogem-pelin avulla.

 

Teimme tieteellisiä kokeita, joista kasvattajat saivat kootut ohjeet omaan lapsiryhmäänsä. Harjoittelimme Makey Makey -laitteen käyttöä ja tutustuimme iPadien peruskäyttöön sekä niiden erilaisiin oppimispeleihin ja sovelluksiin. Harjoittelimme myös älytaulun käyttöä ja tutkimme Easi-Scope -mikroskoopilla.

 

Samalla päivitimme Dli-projektimme tilanteen. Tutustuimme tilattuihin tuotteisiin ja aloimme pohtia muita toimia oppimisympäristömme muokkaamiseksi. Hankkeen myötä kaksi talomme työntekijää pääsi osallistumaan Kiddiejam-koulutukseen.

 

Kerttulissa tiede- ja teknologiakasvatukseen tutustumista