Tässä vielä muutamia pieniä maistiaisia BETT 2025:n avarista halleista (Lontoo 23.-25.1.2025). Kuvan voit klikata suuremmaksi ja Takaisin-nappulasta palaat tälle sivulle.
Modulaarisuus on tulossa oppilaslaitteisiin. Kun esim. akku, näppäimistö tai usein rikki menevät portit ovat helposti vaihdettavissa, se jatkaa laitteiden elinkaarta ja on myös ekoteko. Kuvassa Asuksen uutuuslaite avattuna.
Lego lanseerasi Education Science -ohjelmansa, johon sisältyy valmiita paketteja eri-ikäisille oppijoille, tuntisuunnitelmien kera.
Harmittaako sinuakin, kun iPadistä poistui kuulokeliitäntä? STM:n valikoimista löytyy Dux-suojakuoresta ”OX” -versio, joka lisää laitteeseen kuulokeliitännän.
KidsCoverin kokonaan pehmeästä ”vaahtomuovista” tehdyt erittäin taipuisat EduFlex-kuulokkeet olivat mielenkiintoinen uutuus. Vain käyttämällä selvinnee, miten materiaali ja johdot kestävät pidemmän päälle.
Erilaisia turvallisuussovelluksia hankitaan jo Suomenkin kouluihin. Briteissä niillä on pitkä perinne ja tarjontaa runsaasti.
Näihin kaukoidästä tuleviin IF Interactiven lätkiin pystyi ohjelmoimaan vaihtuvia kuvioita, numeroita, kirjaimia jne. ja pelaamaan erilaisia pelejä. Ideana painaa oikeita lätkiä mahdollisimman nopeasti. Spedekin peukuttaisi.
Espanjalaisen Wiris-yhtiön MathType-matikkaeditori on käytössä mm. Turun Moodleissa.
Microsoftilla on ”learning accelerators” -työkaluja jo moneen lähtöön. Tässä tuoteomistaja on esittelemässä hakuvalmentajaa, jonka avulla voi oppia tekemään parempia internet-hakuja ja ennen kaikkea arvioimaan hakutuloksia.
Beyond Words oli rakentanut virtuaaliympäristöön autenttiseksi pyrkiviä vuorovaikutustilanteita kielenoppimisen avuksi. Pahaksi onneksi messuhallin verkkoyhteys ei meinannut riittää kokeilemiseen. Kannatettava idea joka tapauksessa suullisen kielitaidon tukemiseen!
Makedo valmistaa lapsiturvallisia työkaluja, joilla voi pahvilaatikoista rakennella vaikka mitä STEAM-henkistä kivaa.
Piper tarjoaa mahdolisuuden rakentaa puurunkoinen tietokone alusta alkaen. Myös erilaisia ohjelmoitavia laitteita voi kasata, esim. peliohjaimen tai kävelevän robotin.
Paikallinen sydänsäätiö oli kehittänyt oikeatahtista elvyttämistä opettavan RevivR-sovelluksen. Hyödyllinen taito ja hyödyllinen sovellus! Valitettavasti tarjolla vain brittikansalaisille, mutta olisi helposti tuotavissa muuallekin.
Lähikuvaa elvytettävinä toimineista tyynyistä ja telineistä, joihin elvytystä tarkkailevan puhelimen sovelluksineen voi laittaa.
Vuoden höpöhöpö-palkinnon myönnän kiinalaiselle ääniohjatulle AI-hiirelle, joka oli niin kumma nimike, että oli pakko pysähtyä. Mikrofoninappulasta painamalla sai jutella hiirelle ja kone käänsi. AI-nappula avaa jonkinlaisen tekoälypalvelun koneelle. Kaikki siis tapahtuu koneella ja itse hiiri on monessakin mielessä älytön.
Käsityötunneille askarreltavaa vähän paremmilla rakennussarjoilla? Ainakin varttuneemmat opettajat tykkäävät.