Toinen oppilasvaihto espanjalaisen kumppanikoulun kanssa (2023-2024)

Toinen oppilasvaihto espanjalaisen kumppanikoulun kanssa (2023-2024)

Viime vuonna hyvin alkanut yhteistyö sai jatkoa uuden oppilasvaihdon muodossa. Nyt opettajien ja koulun ollessa meille jo tuttuja sujui vaihdon valmistelut huomattavasti viime vuotta jouhevammin. Toki viime vuoden kokemuksen perusteella osasimme tehdä pientä hienosäätöä ja muokata mm. sitovan ilmoittautumisen -lomaketta entistäkin paremmaksi. 

Pidimme keväällä vanhempainillan vaihdosta, jossa jaoimme ilmoittautumislomakkeet. Kevään lopussa meillä olikin jo ryhmä koossa ja Laura ystävällisesti varasi meille lennot kesäkuussa. Sovimme vaihdon ajankohdaksi samat päivämäärät kuin viime lukuvuonna. Myös oppilaiden rekrytointi mukaan vaihtoon oli helpompaa nyt kun he olivat jo seitsemännellä luokalla kuulleet viime vuonna vaihtoon osallistuneiden kokemuksista. Lähdimmekin matkaan marraskuun alussa koko kahdeksannen luokan A2-espanjan ryhmän voimin. 

Syksyllä espanjalaisten palattua lomilta ja saatua oma oppilasryhmänsä kasaan, pääsimme muodostamaan pareja. Parien muodostuksessa hyödynsimme kummankin koulun oppilaiden täyttämiä kyselylomakkeita. Oppilaat saivat tietää pariensa nimet ja yhteystiedot syysloman aikana, ja heillä oli muutama viikko aikaa tutustua ennen lähtöämme.  

Reissussa kaikki sujui onneksi hyvin, ja meillä oli jälleen todella onnistunut vaihto kumppanikoulumme kanssa. Me opettajat olemme ystävystyneet espanjalaisten opettajien kanssa ja toivomme yhteistyön heidän kanssaan jatkuvan myös tulevina vuosina. 

Seuraavissa blogiteksteissä oppilaat kertovat omista kokemuksistaan vaihdosta. 

 

Annatuulia & Henriikka 

Comments are closed.