Ajankohtaista

Aunelan koulun lähiopetus jatkuu kaikilla luokilla maanantaina 23.11. lukujärjestysten mukaan.

Jokainen meistä voi itse omalla toiminnallaan vähentää koronaviruksen leviämisriskiä kotona, koulussa, työpaikalla tai vapaa-ajalla.

Karanteenissa ja/tai eristyksessä olevien perheiden oppilaat eivät saa tulla kouluun ennen lääkärin antamaa lupaa.

Tiedoksi:

1) Kenenkään oppilaan tai aikuisen ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Koronavirukseen sopivissa oireissa koronatesti on aina aiheellinen. Koronan oireet lapsilla ja nuorilla voivat olla hyvin lieviä ja myös vatsaoireita esiintyy. Kouluun tai päiväkotiin ei saa mennä oireisena. Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat kurkkukipu, nuha, lihassärky, päänsärky, ripuli, pahoinvointi, haju- ja makuaistin menetys, yskä, kuume ja hengenahdistus. Oireita voi olla vain yksi tai useampia yhtä aikaa.

Koronavirusta ei voi erottaa muista tavallisista infektioista ilman koronatestiä. Koronatestiin saa lähetteen soittamalla.

Alle kouluikäiselle lapselle saat Turussa lähetteen koronatestiin p. 02 266 2714 arkisin klo 8-15

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012 arkisin maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-12.

2) Koulussa ei järjestetä toistaiseksi isoja yhteistilaisuuksia, joulujuhlaa emme vietä tänä vuonna.

3) Muiden kuin oppilaiden ja koulun henkilökunnan oleskelua koulussa ja koulun alueella tulee välttää. Suosittelemme maskin käyttöä, mikäli on pakko käydä koululla.

4) Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Siksi jokaisen henkilön tulee huolehtia oikein toteutetusta yskimis- ja käsihygieniasta kaikkialla kuten koulussa, kotona ja vapaa-ajan paikoissa. Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.