Metsäretkellä eskareiden kanssa

Aurinko helli tänään retkeilijöitä, vaikka muuten viime aikainen sää ei olekaan ollut kovin keväinen.

Ekaluokkalaiset tekivät retken lähimetsään yhdessä Orminkujan päiväkodin eskarilaisten kanssa. Ensin etsittiin munakennohin erivärisiä asioita.

Seuraavana vuorossa oli lukutehtävä, jonka mukaan metsästä piti etsiä esim. 10 erikokoista kiveä. Yhdessä tehtävässä kerätyistä kepeistä tuli tehdä kolmio ja neliö.

Lopuksi jumpattiin yhdessä sekä syötiin herkulliset eväät keväisessä säässä!

Unelmien liikuntapäivä

Koulumme osallistui keskiviikkona 10.5.2017 Suomen suurimpaan liikuntatapahtumaan, Unelmien liikuntapäivään. Päivän aikana jokaisella luokalla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan liikuntasalissa kuplapalloja ja sumopainia asiaan kuuluvissa varusteissa. Koulun pihalla ja kentällä pääsi leikkimään ja liikkumaan omia toivelajeja.

Kuplapallon sisällä pystyi pelaamaan jalkapalloa, törmäilemään kavereihin, tekemään kuperkeikkoja ja voltteja ja jopa taistelemaan kaverin kanssa. Kuplapallon sisältä kuoriutuikin hikisiä, punaisia ja iloisia oppilaita!

Sumopainivarusteissa painittiin samankokoisen kaverin kanssa. Hurjimmat ottelijat painivat jopa opettajaa vastaan! Painiottelussa oli tärkeää luokkakavereiden apu, sillä sumopainipuvussa oli välillä jopa mahdotonta päästä itse ylös. Painissa koettiin hikisiä, hauskoja ja yllättäviä tilanteita.

Toukokuinen lumisade ei haitannut pihaleikkejä, joita oppilaat olivat toivoneet. Pihalla leikittiin esimerkiksi vanhaa perinteistä pihaleikkiä Kymmenen tikkua laudalla. Se oli aina vain yhtä jännittävää! Lipunryöstö-leikissä joukkueet taistelivat toisiaan vastaan ja huomasivat, että lipun varastaminen toiselta joukkueelta onkin yllättävän vaikeaa. Rotat ja revot -leikissä koettiin nopeita juoksuja ja kiinniottoja.

Tätä ja paljon muuta ehti tapahtua yhden koulupäivän aikana, mutta koulussa liikutaan tämän päivän jälkeenkin. Kiitos kaikille päivää järjestäneille sekä siihen osallistuneille – liikkumisen iloa ja unelmien liikuntaa!

Teksti ja kuvat: Anna Vesterinen