Etusivu

Ulkona oppiminen ja oivaltaminen lasten kanssa on mahtavaa!

Olemme kaksi perhepäivähoidon kiertävää varhaiskasvatuksen opettajaa Sarita Mäkiö ja Tiina Kaskinen. Työskentelemme hanketyöntekijöinä Turussa, Positiivisen diskriminaation edistämishankkeessa (1.9.2019-31.12.2021). Yhtenä toimintamme tavoitteena on kehittää Turun kaupungin perhepäivähoidon pedagogista ja toiminnallista ulkoilua. Tähän tarpeeseen olemme koonneet yhteen helppokäyttöisen ulkopedagogiikan materiaalipaketin. Sieltä löydät nopeasti ja helposti pedagogisia ja toiminnallisia  ulkoleikkejä ulkoleikkikorttien muodossa, sekä niihin tarvittavat valmiit materiaalit kaiken ikäisille lapsille.

Tässä kuva koko materiaalista

Perhepäivähoidon ulkopedagogiikan materiaalipaketin löydät alla olevista linkeistä. Sieltä voit helposti tulostaa koko paketin itsellesi tai työyhteisösi käyttöön. Koko paketti sisältää nämä kaksi tiedosta. Ensimmäisestä löydät ulkoleikkikortit , joissa on valmiit ohjeet kaikkiin leikkeihin. Toisesta tiedostosta löydät valmiit leikeissä tarvittavat kuvamateriaalit.

Ulkoleikkikortit 2020

Materiaalipaketti valmis 2020 ja rahoituslogo (pdf)

Perhepäivähoidon ulkopedagogiikan materiaalipaketti on tarkoitettu printattavaksi materiaaliksi eikä ole siksi saavutettava. Se on kuitenkin purettu saavutettavaksi tekstiversioksi, jonka voit ladata itsellesi tästä: Perhepäivähoidon ulkopedagogiikan materiaalipaketin tekstiversio

Ulkopedagogiikan materiaalipaketti löytyy sähköisenä myös Turun kaupungin sähköiseltä alustalta (Dotku)  Tämä vaatii kirjautumisen Turun kaupungin tunnuksilla.

Alla olevasta videosta pääset kurkistamaan, mitä  perhepäivähoidon ulkopedagogiikan materiaalipaketti sisältää ja miten se on syntynyt. Saat myös hyviä vinkkejä sen käyttöön.

 

Pssst. Käy lukemassa myös perhepäivähoidon materiaalipaketin synty ja sisältö sivu. Siellä kerromme tarkemmin, miten tämä paketti on synytynyt ja mitä se sisältää.

Ei muuta kuin ulos leikkimään ja liikkumaan!

Mukavia oppimishetkiä ulkona toivottavat perhepäivähoidon kiertävät varhaiskasvatusken opettajat

Sarita Mäkiö ja Tiina Kaskinen

Sarita Mäkiö etunimi.sukunimi@turku.fi

Tiina Kaskinen etunimi.e.sukunimi@turku.fi