VANHAT UUTISET

PAIKALLISKILPAILUT SYKSY 2020

Tänä syksynä kilpailu toteutetaan poikkeuksellisesti omalla koululla tietokoneen avulla.

Tämän syksyn Taitaja9 kilpailut poikkeavat järjestelyiltään merkittävästi. Kilpailu tehdään SEPPO.IO pelin avulla omalla koululla. Tehtävät ovat valtakunnalliset ja kilpailusuoritukseen menee aikaa arviolta 35 minuuttia/joukkue. Peruskoulun opo tai ryhmän opettaja voi vetää pelin läpi oppitunnin aikana. Joukkueen jäsenet kokoontuvat esimerkiksi tietokoneluokassa yhden koneen ympärille, jossa joukkueen kapteeni (yksi kilpailijoista) vastaa pelin kysymyksiin joukkueen jäsenten avustuksella. Jokaiselle joukkueelle tulee oma koodi, jolla peli avautuu. Pelissä seikkaillaan BORE-laivassa.

Joukkueita kukin koulu voi ilmoittaa niin paljon, kuin haluaa.

Kilpailun suoritusaika on Joulukuu 2020- Tammikuu2021

Tässä järjestelyssä kouluille EI tule ketään ulkopuolista toimijaa/valvojaa, vaan opettajat hoitavat itse tilanteen valvonnan ja suunnittelun. Kilpailusuorituksen voi tehdä omien lukujärjestysten puitteissa. Joukkueiden ei tarvitse tehdä suorituksia samanaikaisesti. Peli toimii netin välityksellä. Kilpailun voi suorittaa kiinteällä tietokoneella, läppärillä tai tabletilla (ei suositella kännykkää), kunhan se on jotenkin internetyhteydessä. Joukkueiden kirjautumiskoodit lähetetään yhteyshenkilöille ilmoittautumisajan jälkeen.

Osallistua voi vain ennakolta ilmoittautuneet joukkueet.

Jokainen kilpailuun osallistuja saa lahjaksi trendikkään vyölaukun (laukut toimitetaan Tammikuussa 2021)

 

Turun alueen kilpailun voittajat  saavat kahden viikon kesätyöpaikan. Kyseessä on Turun Osuuskaupan Tutustu ja tienaa -harjoittelujakso, jonka aikana 15-17 vuotias nuori työskentelee jossakin TOK:n toimipisteessä (kauppa (tavaratalo/market), liikennemyymälä, hotelli tai ravintola) palkallisena harjoittelijana.

Kilpailussa karsitaan suoraan finaaliin pääsijät, joka pidetään Taitaja2021-kilpailujen yhteydessä toukokuussa Oulussa.