VANHAT UUTISET

Taitaja9- paikalliskilpailun voittona kesätyöpaikat Turun Osuuskaupassa

Splättääjät, Nassikat, BB jölli, Rieskan Puuha Tanelit, Taifuuninorsut, Sauvo 1 ja kkk kokoontuivat S/S Borelle vastaanottamaan Taitaja9-paikalliskisan palkinnot. 79 joukkuetta Turusta, Paraisilta, Kaarinasta ja Sauvosta kokoontui Peltolan koulutaloon marraskuun alussa ja nyt kisailumatka seitsemän joukkueen kohdalla jatkuu edelleen Salon aluekarsintaan.

Salossa kilpailevasta Varsinais-Suomen 36 joukkueesta kahdeksan parasta jatkaa toukokuussa 2020 Jyväskylässä järjestettäviin finaaleihin

Kilpailutoiminnan koordinaattori Pekka Suominen valmensi ja tsemppasi tulevaan. Kilpailutehtävät kannattaa lukea huolellisesti ja sen jälkeen keskittyminen olennaiseen on tärkeintä. Nopeus, huolellisuus ja tarkkuus ovat valttia. Osa tehtävistä tiedetään jo etukäteen, joten harjoittelemalla tavoitteellisesti, pärjää varmasti.

Splättääjät Rieskalähteen koulusta voittivat kilpailun ja ryhmän kolme nuorta saivat stipendin lisäksi myös kahden viikon kesätyöpaikan. Kyseessä on Turun Osuuskaupan Tutustu ja tienaa -harjoittelujakso, jonka aikana 15-17 vuotias nuori työskentelee jossakin TOK:n toimipisteessä (kauppa (tavaratalo/market), liikennemyymälä, hotelli tai ravintola) palkallisena harjoittelijana.

Stipendit jakanut TOK:n HR asiantuntija Lotta Lukka kiitteli nuoria siitä, että tällaisessa kisassa menestyminen vaatii tiimityötaitoja ja ne ovat juuri niitä taitoja, joita tarvitaan nykyaikaisessa työelämässä. Yksin kukaan joukkueen jäsenistä ei olisi menestynyt vaan yhteistyössä on se voima.

Lotta Lukka näkee harjoittelujakson molemminpuolisena tutkailumahdollisuutena. Nuori pääsee todennäköisesti ensimmäiseen palkalliseen kesätyöpaikkaansa ja saa tuntumaa siitä, että olisiko hänestä aineksia vaikkapa asiakaspalvelijaksi. Yritys pääsee vuorostaan katsastamaan työntekijöitä ja heidän osaamistaan ja mahdollisesti tekemään pitkänkin aikajänteen jatkosuunnitelmia. TOK:lla on Turun talousalueella vuosittain yli 1000 työpaikkaa avoinna. Kesätöihin hakee keskimäärin 6000 henkilöä kun työ- ja harjoittelupaikkoja on haettavissa kesäkuukausiksi yli 700. Näin ollen, kun teet hyvän vaikutuksen tällaisen stipendin turvin, Lukka lupaa, että lähitulevaisuuden ilta-, viikonloppu- ja kesätyöpaikat sekä vakituinen työpaikka ovat TOK:ssa hyvinkin todennäköiset, sillä olet jo päässyt näyttämään osaamisesi.

Pekka Suominen antoi kiitoksen myös opettajille ja opinto-ohjaajille, jotka ovat olleet tässä matkassa mukana tukemassa ja kannustamassa nuoria. Ensi viikolla matka jatkuu Saloon alkukarsintaan.

Onnea ja taitavaa osaamista kaikille joukkueille! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!