Brons för S:t Olofsskolan i fotboll

Det var ett regnigt Helsingfors som mötte S:t Olofsskolans pojkar då finalturneringen i SFSI-fotbollen gick av stapeln på Tölö bollplan. I den första semifinalen slog Norsen från Helsingfors Mattliden från Esbo efter straffar. Sossen mötte i sin tur Ekenäs i en match som först böljade lite fram och tillbaka, med svajigt spel för båda lagen. Efter ungefär 15 minuter spelat lyckades Ekenäs sätta in första målet efter ett otagbart långskott. 1-0 stod sig till halvlek, men trots stundvis bättre spel av Åbo-laget var det Ekenäs som punkterade matchen två två snabba mål i andra halvlek.

S:t Olofsskolan lyckades ladda om inför bronsmatchen och det var ett taggat lag som spelade stundvis briljant fotboll mot Mattliden. Slutresultatet 4-0 till Sossen lämnar inga spekulationer vem som var det bättre laget och brons är en fin prestation i en tuff serie med många bra lag.
sossenfotboll16

I laget spelade (uppe från vänster): Jonathan Airola, Emil Lindholm, Mikael Edman, Axel Sundin-Pekkala, Emil Peltonen, Leo Laakso, Ben Casagrande, Milo Kallio, Matias Rintala, Aaron Emet. (Nedre fr v) Oliver Heiskanen, Daniel Salminen, Alex Johansson, Oskar Kaapro, Alex Ålgars, Aron Mäkelä, Alexander Salminen. Inte på bilden, medverkat tidigare: Emil Grönholm, Jasper Yrjas, Linus Rönnberg, Emil Paasio.