Knorr på läsåret med idrottsdag i toppenväder

Hela skolan firade idrottsdag på onsdag i sista skolveckan. Kalendern bytte till juni och mätaren stod snabbt på 25. I förväg hade man valt det man helst ville göra; två sysslor, ena på förmiddagen och den andra efter lunchen.

Förarbetet var grundligt gjort och det fanns mycket att välja mellan. Likaså fick väl de flesta vad de önskat. Inga ledsna miner syntes till under hela dagen och inga större motgångar blev rapporterade. Detta var ett koncept som säkert många hoppas vi har fortsättningsvis.

Nedan följer en snabb sammanställning av vad vi bl.a. kunde göra. Eftersom utbudet var stort, har inte  fotograferna kunnat göra anspråk på att få med riktigt allt men en större del av spel och lekar är nog med.

Salsa i gympasalen var lika populärt som senast. Svettigt blir det med ett pass på över en timme men så ger det också utdelning. Vi börjar säkert snart ha sådana som kan räkna sig som verkliga ”salsaiter”!

Panorama på dansarna. 

Panorama på dansarna.

Svängigt från första början (video)

Till förmiddagscyklingen hade också rätt så många anmält sig. Efter några serviceingrepp av Matto kom cyklisterna slutligen iväg anförda av stigfinnaren Matts. På eftermiddagen deltog undertecknad själv i färden och vyerna ut mot Runsala blev efterhand bara allt mer fantastiska. Det kändes som en lottovinst att få cykla!

Cykelturen startar från skolan (video)            Tätklungan kör hårt! (video)

De flesta av eleverna drog ändå mot Kuppisplan, där många olika möjligheter väntade. Jag tror att t o m den idrottsinbitne denna gång kunde ta allt med lek och alla njöt av lite bollbehandling av olika slag, småsnack och trevligt umgänge. Här passar det säkert med ett kollage:

Basket: Blir det korg?

Basket: Blir det korg?

3. frisbee

Frisbee: Precision behövs.

Boboll: Bränd? (video)

Beachvolley.

Beachvolley: Håll bollen i luften!

Hääärligt med musik & beachvolley! (video)

Kubb: Verkligt sällskapsspel!  

Kubb: Verkligt sällskapsspel!

7 minifutis

Minifutis: Trängt läge.

Futis med kort intervju (video 1)                Futis med en annan kort intervju (video 2)

6 ultimate

Ultimate: Trevlig lagsport.

8

Gymnastik med fria övningar.

Gör efter! (video)

 

Rullskridsko.

Rullskridsko.

Rullskridskoåkning (video)

Kulturstigspromenad.

Kulturstigspromenad.

 

Kort intervju gällande sportdagen  (video)

 

Ett stort tack till arrangörer och deltagare, som alla på sina sätt bidrog till att dagen blev fantastisk! Vi ska säkert också tacka vädrets makter. Trevligt sommarlov!

Foton: Kristina Kiviniemi 9e

Foton, videor, och text: Kenneth