Sossenmästerskapet i pingis avgjort!

Efter en paus på 7-8 år spelar man åter pingis i Sossen. Hem och Skola och elevkåren har satsat pengar i ett par innebord och redan på sensommaren fick skolan ett utebord med stöd av Brita Maria Renlunds stiftelse. Det visade sig under senhösten att väldigt många elever var intresserade av att spela; en del bara som ”sällskapsspel”, medan andra ville satsa något mera och gick med i en nystartad klubb. Just nu spelar så många pingis att elevkåren har att ta ställning till hur man borde arrangera nöjet, så att alla smidigast kan tänkas få spela. Ett trevligt sätt att hålla i gång är ju också rundpingisen, som för den oinsatta kan se ganska märklig ut. Rundpingis kan spelas med flera olika regler men huvudsaken här är att hålla igång runt pingisbordet och förstås hålla bollen ”vid liv”.

Efter sportlovet startade pingismästerskapet i Sossen. Hela vinterterminen hade det funnits möjlighet att träna, då klubben varit i gång i princip två dagar i veckan. 20 elever anmälde sig slutligen för turneringen. Bland dessa avancerade sex till en slutspelsrunda, som spelades 24.3. Segrare i turneringen blev Aron Engblom från 8d, som vann alla sina matcher. Om silver och brons spelade Nico Pesu och Adiel Lemberg, där Nico drog det längre strået.

Prisutdelningen skedde direkt i samband med turneringen. En vandringspokal, som donerats av ÅU, har Aron dock att vänta på, eftersom inskriptionen tar sin tid.

Pingis

Tobias demonstrerar serve.

Victor

Viktor är beredd att ta emot.

Adiel

Segraren Aron och trean Adiel möts .

 

KeN