Oppilashuolto, hyvinvointi ja koulunkäynnin tuki

Tukea hyvinvointiin

Lapsille ja nuorille on tarjolla paljon erilaisia hyvinvointia tukevia palveluita koulussa ja koulun ulkopuolella. Tästä koosteesta löydät tietoa siitä, mistä lapsi tai nuori voi saada apua elämän pieniin ja suuriin haasteisiin.

Tukea hyvinvointiin tulostus
Tukea hyvinvointiin vuorovaikutteinen
Stöd för välbefinnandet interaktiv
Stöd för välbefinnandet print

***

Apua ja tukea nuorille -opas

Tuntuuko opiskelu vaikealta? Onko mieli maassa? Turussa on tarjolla paljon apua ja tukea erilaisiin pulmiin. Ongelmien kanssa ei tarvitse kamppailla yksin.

Apua ja tukea nuorille -opas

***

Matalan kynnyksen palvelut -opas

Matalan kynnyksen palvelut -oppaaseen on koottu matalan kynnyksen palveluita, joista saa apua elämän erilaisissa pulmatilanteissa. Opas on suunnattu paitsi asukkaille myös lasten, nuorten ja perheiden parissa työskenteleville.

***

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki

Alta löydät valmiin esityspohjan oppimisen ja koulunkäynnin tuesta.

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki – ruotsi

***

Punainen lanka -video

Punainen lanka -videossa alkoholistiperheessä kasvanut Lauri ja mononukleoosiin sairastunut Ronja kertovat tarinansa siitä, miten he saivat kouluaikana tukea tilanteeseensa. Videon ydinviestinä on, että apua hakemalla asiat alkavat kääntyä parempaan suuntaan. Samalla videon tavoitteena on madaltaa avun pyytämisen kynnystä ja osoittaa, että apua voi hakea, vaikka nuori ei tiedä, mikä taho pulmassa voisi parhaiten auttaa. Huolen kuullut aikuinen voi ohjata nuoren sopivan palvelun ääreen.