• Perheneuvola on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tarjoama palvelu, jonka piiriin voidaan ohjata perheitä, mikäli perhe tarvitsee apua ja tukea oppilaan psyykkiseen kehitykseen tai vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä.
  • Perheneuvola tukee lapsia ja perheitä erityyppisissä tilanteissa (psykologeja, sosiaalityöntekijä, lääkäri). Perheneuvolan olemassaolosta voi kertoa yleisesti kaikille huoltajille esimerkiksi vanhempainillassa. Perheneuvolan piiriin kääntymistä voi ehdottaa huoltajille, kun koulun henkilöstö arvioi, että perhe hyötyisi perheneuvolan ammattiosaamisesta tai oppilas tarvitsisi psykologin tutkimuksia.
  • Perheneuvola antaa tukea esimerkiksi perheiden vuorovaikutusongelmiin, lapsen sosiaalisia suhteita koskeviin pulmiin sekä tuetaan perheitä muutos- ja kriisitilanteissa (esimerkiksi ero, uusperheen syntyminen, läheisen kuolema).
  • Perheneuvolassa annetaan palveluita muun muassa seuraavissa asioissa: lasten, vanhempien ja perheiden tukikäynnit, psykologiset yksilötutkimukset, parisuhdekäynnit, perheasioiden sovittelu, perheterapeuttinen työ ja vauvaperheiden palvelut.