Lapsen tuki perhepäivähoidossa järjestetään varhaiskasvatuslain säännösten mukaan. Tuen toteutuksen lähtökohtana on lapsen vahvuudet sekä oppimiseen, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät tarpeet. Lapselle annetaan tarvittavia, yksilöllisesti kohdennettuja tukitoimia joustavasti ja viipymättä perhepäivähoidon toimintaympäristö huomioon ottaen. Tuen saanti ei edellytä lääketieteellistä diagnoosia tai muuta terveydenhuollon tai sosiaalihuollon lausuntoa.

Perhepäivähoidossa tuen toteutuksesta vastaa perhepäivähoitaja. Lapsen tarvitsema tuki ja toimenpiteet kirjataan perhepäivähoidossa olevan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Perhepäivähoitaja laatii lapsen varhaiskasvatussuunnitelman yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa, selvittää lapsen mielipiteen sekä päivittää ja arvioi tukitoimien toteutumista toimintakauden ajan.

Perhepäivähoitaja tekee tarvittaessa monialaista yhteistyötä lapsen asioissa esimerkiksi kirjaamalla tarvittavat lomakkeet neuvolaan tai muille lapsen hoitaville tai tutkiville tahoille. Perhepäivähoitaja saa tukea lapsen tuen toteutukseen perhepäivähoidon lähijohtajalta sekä tarpeen mukaan alueelliselta varhaiskasvatuksen erityisopettajalta.

Turun varhaiskasvatuksessa perhepäivähoidossa annettava tuki kuuluu pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen yleiseen tukeen. Mikäli arvioidaan, että lapsen tuen järjestäminen edellyttää perhepäivähoidossa annettavaa tukea vahvempia rakenteellisia järjestelyjä, kuten avustajaresurssia tai erityisopettajan antamaa opetusta, lapsen varhaiskasvatuksen järjestämispaikaksi valikoituu päiväkoti.