• Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tiimi eli Nepsy-tiimi tukee alle 13-vuotiaita, heidän perheitään sekä heidän kanssaan työskenteleviä, kun lapsella on pulmia aktiivisuuden ja tarkkaavuuden säätelyssä, impulssikontrollissa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa tai toistavassa käyttäytymisessä.
  • Kouluikäinen lapsi ohjautuu nepsy-tiimin palveluun kouluterveydenhuollon lähetteen kautta.
  • Nepsy-tiimillä on myös tuki- ja ohjauspuhelin, johon oppilaan huoltaja tai koulun henkilöstö voi soittaa ilman lähetettä tai olemassa olevaa hoitosuhdetta. Puhelimessa neuvontaa antaa sairaanhoitaja. Ammattilaisten puhelinaika torstaisin klo 10–12. Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät hakusanalla Varhan nepsytiimin puhelinaika.
  • Nepsy-tiimi tekee arviointi- ja ohjauskäyntejä poliklinikalla sekä lapsen lähiympäristöissä, kuten kodissa, ja koulussa. Huoltajille on tarjolla yksilöllistä ohjausta lapsen kehityksen tukemiseksi, ryhmäpsykoedukaatiota sekä ryhmämuotoista vanhempainohjausta. Tiimiltä saa tukea diagnostiseen selvittelyyn ja mahdolliseen ADHD/ADD-lääkityksen aloitukseen tai muutokseen.

 

Lähteet:

Turun kaupungin kotisivut. Lasten neuropsykiatrinen tiimi. Haettu 2023 osoitteesta https://www.turku.fi/toimipaikat/lasten-ja-nuorten-neuropsykiatrinen-tiimi

Varhan kotisivut. Lasten neuropsykiatrinen tiimi. Haettu 2023 osoitteesta https://www.varha.fi/fi/asiointikanavat/lasten-neuropsykiatrinen-tiimi-turku