• Lasten ja nuorten poliklinikka toimii alle 20-vuotiaiden turkulaisten erikoislääkäritasoista hoitoa tarvitsevien potilaiden tutkimus- ja hoitopaikkana.
  • Lapsen sairastuessa otetaan ensisijaisesti yhteyttä lapsen omalle terveysasemalle tai yksityiselle lääkäriasemalle, jossa lääkäri arvioi tilanteen ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen jatkohoitoon, esimerkiksi lasten ja nuorten poliklinikalle.
  • Poliklinikan erikoislääkäri arvioi lähetteen saaneen lapsen ja nuoren kiireellisyysasteen ja ohjaa lähetteen oikealle vastaanotolle: allergia- ja astmapoliklinikka, kastelupoliklinikka, nuorisogynekologinen poliklinikka,päänsärkypoliklinikka, lasten neuropsykiatrinen tiimi, syömishäiriöpoliklinikka tai maksuton ehkäisy.
  • Nuorisopoliklinikalle (päihdeyksikkö, psykiatrinen tukiyksikkö) voi ottaa yhteyttä joko nuori itse, vanhempi tai viranomaistaho. Hoitoon hakeutumiseen riittää puhelinsoitto, lähetettä ei tarvita.

 

Vastuuorganisaatio:

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

 

Lähteet:

Turun kaupungin kotisivut. Lasten ja nuorten poliklinikka. Haettu 2023 osoitteesta https://www.turku.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/laakarien-ja-hoitajien-vastaanotot/lasten-ja-nuorten