Jouluiset tunnelmahuoneet

Viimeisellä viikolla ennen joululomien alkamista Nummenpuistokadun päiväkoti rauhoittui.

Joulujuhlat oli jo ryhmissä juhlittu, piparit leivottu ja askartelut väkerretty, ”joulukiireet” eivät siis enää ulottuneet päiväkodin seinien sisäpuolelle. Nyt keskityttiin joulun rauhaisaan tunnelmaan. Jouluiset tunnelmahuoneet aukesivat viimeisellä toimintaviikolla ennen joulua. Jouluhuoneissa käytiin pienryhmissä ja nautittiin tunnelmasta kaikessa rauhassa. Jokaisessa ryhmässä oli oma teema:

  • Aamuruskossa ja Lounatuulessa oli Lumi- ja jää aiheinen huone. Siellä laulettiin mm. ratiritirallaa ja istuttii “lumen” päällä kuuntelemassa lumi/talvi satuja. Huoneen ikkunoista roikkui jääpuikkoja ja oli siellä lumiukkokin moikkaamassa lapsia…
  • Kuunsilloissa oli tonttuhuone, jossa pystyi kurkkimaan tonttulan touhuja pikkuruisisita ikkunoista. Lapset pystyivät tipauttamaan joululahjatoiveitaan ikkunasta tontuille.
  • Kastehelmissä oli jouluista satuhierontaa. Satuhierontasatu kertoi yhdestä pienestä tähdestä, joka oli kovin yksinäinen. Lapset saivat hieroa, silitellä, kaverin selkää sadun mukaan.
  • Tähdenlentoihin oli rakennettu jouluseimi. Lapset saivat kuulla joulukertomuksen ja ihastella upeita paimenia, itämään tietäjiä lahjoineen sekä tietenkin Mariaa ja Josefia sekä Jeesus-vauvaa…

Kuvassa: Lumihuoneessa kokeillaa jäätä ja jouluseimi

lumihuone 019

seimi-001