Kevätkauden päätös -koko talon yhteinen lauluhetki

Kesäisellä lauluhetkellä bongattiin lintuja ja paikalla oli myös talon oma lintukuiskaaja, joka suomensi lintujen laulun ihmiskielelle.

Linnut halusivat nähdä ja kuulla erilaisia esityksiä;

  • Leppäkertun aamupuuhia,
  • Tikantanssia,
  • Kirpun kyläkauppaa,
  • Laivan pumppausta,
  • Mustin jumppaa,
  • Harakan hutunkeittoa ja
  • Lenni lokinpoikasen lopputanssi.

 

Ihanaa kesää kaikille perheille!

 

 

Pääsiäisen lauluhetki

Ennen pääsiäislomalle siirtymistä päiväkodin väki vietti yhdessä lauluhetken. Innokkaat lapset pääsivät nostamaan kanoja, joiden alta paljastui laulun nimi. Jokaisella ryhmällä oli oma esityksensä: oli  muun muassa pupuleikkejä, hauskaa pääsiäisrokkia ja rytmimunasoittelua. Eikä pääsiäistä tulisi ilman perinteistä tiputanssia, joten sen tahdittamana lopussa keikuimme!

Kalevalan päivä 28.2

Kalevalan päivänä kokoonuimme kaikki yhdessä viettämään yhteistä perinnehetkeä. Tutustuimme laululeikkien lomassa myös muutamiin vanhoihin esineisiin esim. pyykkilautaan.

Laululeikkeinä oli ”Lystileikki”, ”Rati riti”, perinnepotpuri, ”Kotini on RiiaRaa” ja ”Karuselli”. Lopun huipensi yhteislaulu ”Harakka huttua keittää”.

Ystävänpäivän teatteria

Numppiksessa nautittiin ystävänpäivän teatteriesityksestä 14.2.2019.

Tänä vuonna lasten teatterista vastasi kadun puoleiset ryhmät eli Tähdenlento, Kuunsilta ja Aamurusko.

Näytelmä pohjautui satuun Leijona ja Hiiri. Sadun alussa hiiri jää leijonalle palveluksen velkaa, kun leijona säästää hiiren hengen. Hiiri lupaa auttaa leijonaa, jos hän tarvitsisi joskus apua. Leijona ei uskonut, että pienestä hiirestä voisi olla hänelle mitään apua. Tarinan edetessä leijona jää jumiin metsästäjän verkkoon ja pieni hiiri rientää apuun… Eläimistä tulee hyvät ystävät vaikka ovatkin hyvin erilaisia.

Ole ystävä kaikille, pienille ja suurille. <3

Erilaisuus on rikkaus. Ollaan erilaisia mutta samanarvoisia. <3

Auta aina toisia. <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytelmän lopuksi yleisö lauloi ja tanssi näyttelijöiden kanssa laulun ”tule ystäväksi näin”.

Kultakutri ja kolme karhua

Lokakuu oli Turun kaupungissa ja myöskin meillä Numppiksessa ”Koko Turku lukee” -kuukausi. Numppiksessa kaikki ryhmät tutustuivat tarkemmin satuun Kolmesta karhusta ja Kultakutrista. Luettiin erilaisia versioita sadusta, nautittiin ja tehtiin itse pöytäteatteriseityksiä sadusta, tehtiin kuvataidetta, riimiteltiin, liikuttiin ja musisoitiin sadun teemojen mukaisesti…

Aihe huipentuin Sadun päivän näytelmään, jossa päiväkodin aikuiset esittivät lapsille oman versionsa sadusta. Tässä versiossa Kultakutri pelasi Pokémon go -peliä ja akku loppui keskellä metsää. Kultakutri näki metsässä talon, josta ajatteli löytävänsä laturin. Laturi löytyi keittiöstä, kolmen eri kokoisen terveellisen smoothien vierestä… Ja lopun tarinasta varmaan arvaattekin.

 

Löydätkö kuvasta kolme karhua?