Kultakutri ja kolme karhua

Lokakuu oli Turun kaupungissa ja myöskin meillä Numppiksessa ”Koko Turku lukee” -kuukausi. Numppiksessa kaikki ryhmät tutustuivat tarkemmin satuun Kolmesta karhusta ja Kultakutrista. Luettiin erilaisia versioita sadusta, nautittiin ja tehtiin itse pöytäteatteriseityksiä sadusta, tehtiin kuvataidetta, riimiteltiin, liikuttiin ja musisoitiin sadun teemojen mukaisesti…

Aihe huipentuin Sadun päivän näytelmään, jossa päiväkodin aikuiset esittivät lapsille oman versionsa sadusta. Tässä versiossa Kultakutri pelasi Pokémon go -peliä ja akku loppui keskellä metsää. Kultakutri näki metsässä talon, josta ajatteli löytävänsä laturin. Laturi löytyi keittiöstä, kolmen eri kokoisen terveellisen smoothien vierestä… Ja lopun tarinasta varmaan arvaattekin.

 

Löydätkö kuvasta kolme karhua?

Juhannustanssit

Juhannusta juhlittiin Nummenpuistokadulla tanssien merkeissä hieman sateisesta säästä huolimatta. Mukana oli vanhaa ja perinteistä lastenlaulua ja valssia, mutta jalalla pantiin koreaksi myös hiphopaten Robinin tahdissa.

Nummenpuistokadun väki toivottaa kaikille mukavaa Juhannusta!

Viljelylaatikot Numppiksessa

Turun kaupunki tarjosi tänä kesänä istutuslaatikoita kaupunkilaisten käyttöön ja saimme yhden myös tähän Numppiksen nurkille. Viljelylaatikko on päiväkodin vieressä, henkilökunnan oven läheisellä nurmialueella.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla pohjustimme laatikon sanomalehdillä, lapioimalla mullat säkeistä ja istutimme laatikkoon kehäkukkia ja herneitä, jonka jälkeen kastelimme mullan ja istutukset huolellisesti. Tarkoituksena on seurata kasvien kasvua pitkin kesää ja huolehtia riittävästä veden saannista.

Vappuhulinat

Vapunaattona päviäkodin salissa oli melkoiset vappuhulinat. Fröbelin palikat pauhasivat, kun pompoteltiin ilmapalloja, hypittiin trampoliinilla, sukellettiin pallomereen ja laskettiin liukumäkeä. Liikkeellä oli erityisen paljon kaikenlaisia satuhahmoja…

Roolileikkiviikko

Viikolla 16 päiväkotimme sali oli varattu erilaisille roolileikeille. Lapsille oli valmisteltu puitteet ja välineet monenlaiseen leikkiin. Siellä oli muun muassa lääkärin vastaanotto, kotileikkinurkka, hevostalli ja jäätelökioski. Tarkoituksena oli tarjota lapsille uusi leikkiympäristö ja uudenlaisia leikkirooleja.