Elo-syyskuu Sateenkaarimetsässä

Mörrimetsässä tutkimme kieloa ja kalliokieloa, joita myös maalasimme. Sateen jälkeen sateenkaaren värit olivat pudonneet metsään ja niitä  etsimme pareittain. Otimme myös kuvia omista metsäpaikoista, joita sitten tarkastelemme pitkin vuotta. Käpyjä keräsimme ja tutkimme niiden muuttumista kun ne kastuivat.

Sateenkaarimetsän eskarit  ovat osa Matruusien ryhmää. Pääsääntöisesti toimimme eskariajan omana pienryhmänämme, mutta välillä puuhailemme myös muiden Matruusien tai sitten muiden Vähä-Heikkilän eskareiden kanssa. Yhteistyötä teemme myös koululaisten kanssa.

Elo-syyskuu on ollut tutustumisaikaa. Olemme tutustuneet toisiimme ja moniin ympäristöihin, joissa esiopetusaikana touhuamme. Kotipesämme on  Myllymäentien päiväkodin tiloissa Matruuseissa, mutta liikumme paljon ja käytämme myös muita päiväkodin sekä koulun tiloja. Tärkeä oppimisympäristö meille on myös luonto ja metsä. Eskariryhmämme nimikin tuli mietteistä ja kiinnostuksen kohteista, jotka liittyivät metsään, sateenkaareen ja avaruuteen.

Eskareiden matikkamaassa mm. pelailimme, leikittelimme ja rakentelimme muodoilla, tikuilla, kuutioilla ja loogisilla paloilla.

 

Kupittaalla olemme käyneet jo pariin kertaan. Ensimmäisellä kerralla kaikkien Vähä-Heikkilän eskareiden kanssa ja toisella kerralla yhdessä muiden Matruusien kanssa.

 

Rakentelua, leikkejä, kädentöitä, musisointia, liikuntaa, lukemista…

 

Kirjaimiin tutustumista monin eri tavoin

 

 

Syksyn satoa ja saksien kesytystä. Olemme myös tutustuneet lähemmin Mörrimetsän eri eläimiin, tällä kertaa teimme oman siilin, monin eritavoin.
Syyskuuta olemme viettäneet erityisesti liikkumalla.