Ajankohtaista

UUSIA mahdollisuuksia yliopisto-opintoihin jo lukioaikana:
BEYOND 2030
Sukella tieteen ja teknologian maailmaan, pelasta planeetta ja ihminen
 Hei opettaja! Rohkaise opiskelijoitasi ilmoittautumaan Beyond 2030 -tiedekilpailuun. Kilpailu on ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden opiskelijoille hieno mahdollisuus voittaa upeita palkintoja ja tutustua tieteen ja tekniikan korkeakouluopintoihin ja -opiskelijoihin jo ennalta. Mukana toteutuksessa ovat myöskin alojen yksityiset yritykset.  Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt käynnissä ja ilmoittautua voi 15.10. saakka. Ilmoittautumisvaiheen aikana mukaan haluavat opiskelijat muodostavat 1–4 hengen tiimejä ja laativat lyhyen kuvauksen projekti-ideastaan. Idean ei tarvitse olla valmis tai viimeistelty, tärkeintä on rohkea ja ennakkoluuloton ote. Ideoiden ei myöskään tarvitse pelastaa koko maailmaa kerralla – suuret muutokset voivat alkaa pienistä asioista, ja tänään omassa lähiympäristössä kehitetty idea voi vuonna 2030 parantaa elämää jopa maailmanlaajuisesti.
Miksi osallistua?
Kilpailussa opiskelijat pääsevät ratkomaan itse valitsemiaan kestävän kehityksen haasteita löytääkseen luovia ratkaisuja ihmiskunnan ja planeetan kohtaamiin ongelmiin. Projektit toteutetaan yhteistyössä korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten kanssa. Kilpailuun osallistuminen ja projektin toteuttaminen on hyvin sisällytettävissä osaksi opiskelijoiden opintoja. Kilpailun aikana opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat kokonaisen tiedeprojektin, joka sopii integroitavaksi mm. ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen edistämisen osa-alueeseen ja osaksi ilmastovastuullista toimintaa. Lukiokoulutuksen puolella kilpailun aikana toteutettava tiedeprojekti sopii osaksi mm. projektiopintojaksoa.
 Mitä on odotettavissa?
Ideoista 25 parasta valitaan toteutettaviksi 1.11.–10.12.2021 kestävässä ensimmäisessä projektivaiheessa. Projektivaiheessa kullekin tiimille nimetään oma korkeakoulumentori, joka tukee, ohjaa ja sparraa tiimin työskentelyä. Mentoreiksi valitaan työhön liittyvän alan opiskelija Turun korkeakouluista (Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia). Ensimmäisen projektivaiheen 10 parhaan työn tekijät jatkavat 14.1.2022 järjestettävään semifinaaliin. Kaikki semifinalistit palkitaan tuotepalkinnoin, ja viisi parasta tiimiä jatkavat kilpailun finaalivaiheeseen. Kilpailu huipentuu 1.4.2022 järjestettävään palkintogaalaan – ensimmäiseksi tullut joukkue saa 4000 euron suuruisen rahapalkinnon, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmanneksi tullut 1000 euroa.
Lisätietoja kilpailusta: