Pienryhmätoimintaa ja näytelmiä

Työskentelemme eskarissa pienryhmissä. Pienryhmätoiminta mahdollistaa kiireettömän ja rauhallisen toiminnan, jossa jokainen lapsi tulee kuulluksi ja lasten yksilölliset tarpeet huomioiduiksi. Muodostamme syksyn alussa ja joulun jälkeen kaksi kiinteää pienryhmää, joille lapset saavat ryhmässään ehdottaa ja äänestää nimen. Ryhmät voivat kuitenkin vaihdella tilanteiden, tarpeiden ja projektien myötä.

Hienoja ja hauskoja nimiehdotuksia tuli useita: kukkaset, lohikäärmeet, lumihiutaleet, Batmanit, pilvet, tähdet, mansikat, Sauli Niinistöt, sadepisarat, suklaalevyt ja mustikat. Ensimmäisen ryhmän lapset valitsivat ryhmälleen nimen ”Suklaalevyt”. Toisen ryhmän nimiehdotuksia olivat havut, marjat, mustikat, perunat, puolukat, kirsikat, mansikat, palikat, jääkalikat, vadelmat, nopat, kaarnat, kukat ja puput, joista ryhmän nimeksi valikoitui ”Kukat”.

Teimme lasten kanssa näytelmiä erilaisista eskarin arjessa esiintyvistä tilanteista. Esityksen jälkeen yleisönä olleet saivat yhdessä näyttelijöiden kanssa pohtia, mikä kohtauksessa oli oikein tai väärin ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Lapset kertovat esimerkkejä, mitä näytelmistä jäi mieleen (aiheet kuvassa):

”Että mä hyppisin ylös ja alas niin yksi kaatusi ja sit naurettiin.”

”Kaksi lasta kuiskutteli keskenänsä se ääni kuulosti hauskalta.”

”Se oli kivaa kun se yks ei saanu tulla palloleikkiin ja se yks sano ettei se osaa piirtää hienoa.”

”Se ku sitä paitaa sanottiin rumaksi.”