Pihaleikkejä ja -pelejä

Eskari-ikäiset leikkivät mielellään erilaisia sääntöleikkejä, kuten pihaleikkejä ja -pelejä. Perinteisten pihaleikkien ja -pelien (esim. Pikipata, Polttopallo ja Kymmenen tikkua laudalla) lisäksi opettelemme uusia. Tänään pelasimme Karhujen kanssa Piha-Kimbleä. Lapset kertovat leikistä:

”Jos heittää pallon ja jos se osuu sitten ämpäriin niin sitten pitää siirtää rengasta ja sit pitää juosta ympäri ja antaa läpy.”

”Pelattiin niin että kun saa pallon koriin niin liikuttaa yhden eteenpäin sit jos ei mene pallo koriin niin juoksee vain ympäri.”

”Se joka siirtää eka renkaan voittaa.”

Tarkemmat ohjeet peliin löytyvät Suomen Ladun sivuilta: https://www.suomenlatu.fi/media/ulkoile/lastentoiminta/perheliikunta/liikuntavinkit/kimble_ohjeet.pdf

Uusien liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaiden lasten tulisi liikkua päivässä vähintään kolme tuntia. Kouluikäisten lasten liikunnasta väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistoon tekevän Eeva-Kaarina Lampisen mukaan pihapelit ja -leikit ovat lapsen tärkein liikuntamuoto.

Liikuntasuositukset Liiku: https://www.liiku.fi/lapsille/liikuntasuositukset/

Lehtijuttu väitöskirjasta: https://www.hameensanomat.fi/teema/344054-pihapelit-ja-leikit-ovat-lapselle-tarkeinta-liikuntaa