Karhujen sanomalehtiprojekti

Karhujen kevään projektina on lehdenteko. Teemme omaa lehteä ja tutkimme erilaisia sanoma- ja aikakausilehtiä. Otamme selvää, miten lehtiä painetaan ja mistä saadaan ideat juttuihin.

projektin syntyä:

Aloitimme projektin ajatustenvirralla. Jokainen makasi lattialla silmät kiinni ja sai vuorollaan kertoa, mitä mieleen tuli. Kaikkien ajatukset kirjattiin ylös. Ajatustenvirta jätettiin esille ja jokainen perhe sai lisätä ajatuksiaan.


 

Viikon kuluttua ajatuksia ryhmiteltiin teemoittain ja jätettiin taas näkyville. Kukaan ei vielä tiennyt, millainen projekti olisi alkamassa.

Yhtenä päivänä kaksi eskarilaista halusivat esitellä muille sanomalehtiään, joita olivat alkaneet tekemään. Esittelyn jälkeen muutkin lapset innostuivat lehdenteosta. Oivalsimme, että kaikkia ajatustenvirran synnyttämiä ideoita ja ajatuksia voisi tutkia ja toteuttaa ja niistä voisi tehdä lehtijutun. Päätimme yhteisvoimin ryhtyä tekemään karhujen sanomalehteä, jossa jokainen pääsee toteuttamaan kiinnostuksenkohteitaan. Yhteisen lehden lisäksi monet halusivat tehdä myös omia lehtiään.

Eskarilaisten ajatuksia lehdenteosta:

Lehti sanoo, mitä tapahtuu koko Turussa ja kaupungissa. Lehdessä sanotaan, jos kaupassa on alennuksia.

Sanomalehdessä kuuluu olla ainakin sata kertaa enemmän tietoa.

Ollaan tehty lehtiä.

Haluaisin tehdä sarjakuvia.