Ystävänpäivän DISCO!

Keskiviikkona 14.2.2018

Kello 14:00 – 16:30 Pikkusalin edessä (2-krs.)

Discossa on Herkkubuffet.

Löytyy myös suolaisia herkkuja (esim. pizzaa)

TERVETULOA!

 

 

HYVÄT HUOLTAJAT, RAKKAAT OPPILAAT JA TYÖTOVERIT – HYVÄT YSTÄVÄT!

SUOMI täyttää itsenäisenä maana 100 vuotta. Itsenäisyyspäivän sääennuste lupailee pilvistä ja mahdollisesti vähäistä lumisadetta täällä Turussa 6.12. Lämpötila on 0 molemmin puolin.

 

Meillä katariinalaisilla on hyvät perinteet paitsi koulutyön – oppimisen – organisoimisessa niin myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien järjestämisessä. Meidän perinteemme ovat lähes 50 -vuotta vanhat. Eli puolet nyt juhlimamme isänmaamme 100 -vuotisesta itsenäisestä taipaleesta.

 

Olemme saaneet nauttia jokaisen tähtioppilaamme ja henkilökuntamme osaamisesta ja yhteisestä panoksesta. Itsenäisyytemme vuosisata on esitelty meidän ihasteltavaksemme ja nautittavaksemme moni eri tavoin. Sydämeni ja uskoakseni myös muiden yleisössä olevien henkilöiden sydämet kiittävät tästä ihastuttavasta juhlasta. Idean takana on Olli Mäkelä kumppaneineen.

  

Suomi on kymmenen vuoden odottelun jälkeen ratifioinut vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen. Sopimus astui voimaan 10. kesäkuuta 2016. Me saimme etukäteen tasavaltamme juhlavuoden lahjan. Sopimus kieltää kaikenlaisen henkilöihin kohdistuvan syrjinnän, korostaa kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta sekä edellyttää vammaisten ihmisten ja heidän järjestöjensä mukana olemista kaikessa päätöksenteossa. Meidän kaikkien ihmisten välinen tasa-arvo, erilaisuuden kunnioittaminen ja hyväksyminen osana ihmisten moninaisuutta sekä lasten oikeuksien kunnioittaminen kuuluvat kaikille.

 

Tasa-arvo ei kuitenkaan saa tarkoittaa sitä, että meidän palveluitamme heikennetään, jotta kaikille löytyy jaettavaa. Huolestuttavaa on, että meitä ei kuulla, vaikka kuunnellaan. Tästä emme saa lannistua vaan tietoa on edelleen jaksettava jakaa erityisesti niille, jotka päättävät asioista puolestamme.

 

Suomi on monille ulkomaalaisille etäinen ja salaperäinen maa kylmässä Pohjolassa. Suomesta tiedetään hyvä koulutusjärjestelmä, elintaso, turvallisuus, hyvät oltavat, tasa-arvo, vapaus, puhdas ilma, se, että ihmisillä on tilaa hengittää, rehellisyys, joulupukki, sauna, Lappi  – revontulet ja lumi, järvet – meret ja saaret, hernekeitto, mämmi, laskiaispulla ja lanttulaatikko.  Meillä on kodikkaat asunnot ja elämme tasapainossa luonnon kanssa. Suomessa ihmiset usein ovat hiljaa silloin, kun ei tarvitse sanoa mitään. Kun sanotaan, myös tarkoitetaan sitä, mitä sanotaan. Suomalaiset ovat muita ihmisiä kunnioittavia, avuliaita ja ystävällisiä. Kaveria ei jätetä. Suomen passista on etua varsinkin matkustaessa

 

Huomiseen on

monta ovea.

En tiedä,

minkä avaan?

Löydänkö

jonkin oven takaa

sanan,

joka avaa

huomisen?

(Murto 1996, 141.)

 

Rakkaat ystävät. Kiitos teille yhteisesti ja jokaiselle erikseen upeimmasta Suomi100 juhlasta, johon olen päässyt mukaan ja johon pääsen osallistumaan.

 

Jorma Kauppila,

Rehtori

Lukeminen on kivaa!

TERVETULOA

Katariinan koulun tuki ry:n

sääntömääräiseen vuosikokoukseen

 

torstaina 12.10.2017  klo 18.00 Katariinan koululle


Tarjolla pientä suolaista ja makeaa! 

Kodin ja Koulun Päivä pe 29.9.2017

 

 

Hei!

Haluamme toivottaa teidät tervetulleiksi kouluumme viettämään Kodin ja Koulun Päivää perjantaina 29.9 klo 9.00-13.00. Päivän ajatuksena on tutustua ja osallistua koulun arkeen.

Päivän aikana on mahdollisuus muun muassa kierrellä koulussa tutustuen luokkiin, osallistua opetukseen, tavata koulun henkilökuntaa ja tutustua tukiyhdistyksen toimintaan.

Oppilaskunnan kahvila sijaitsee uuden puolen ala-aulassa klo 10.00-11.00.

Tukiyhdistys esittäytyy ala-aulassa.

Yläkoululaiset toimivat oppaina ja johdattavat tarvittaessa luokkiin. Heidät löytää niin ikään ala-aulasta.

Tervetuloa!