KIITOS!

Karnevaaleilla aurinko paistoi taivaalla, ihmisten kasvoilla ja sydämissä.

Oli mahtavaa seurata oppilaita päivän aikana: innostuneita, iloisia,

auttavaisia, ahkeria, neuvokkaita, näppäriä, rohkeita, reippaita,

tekemisessään taitavia, omana itsenään onnistuvia!

Monta uutta kykyä tuli esiin, monia sellaisia taitoja, jotka eivät arjen koulutyössä näy. 

Vaatii  rohkeutta tuoda itsestään esiin uusia puolia. Mutta kun sen kerran tekee,

seuraava kerta onkin jo helpompi – onnistuminen vahvistaa ja vie eteenpäin. 

Kiitos jokaiselle karnevaaleihin osallistuneelle; yhdessä loimme mahtavan tapahtuman,

jonka aurinkoinen muisto kantaa pitkälle…

Koulumme entinen oppilas Oskari Koivuniemi kirjoittaa näin kauniisti Karnevaalien facebook-sivulla:

”Katariinan Karnevaalit on kerrassaan loistava tapahtuma, joka sykkii Katariinan henkeä ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Tapahtuma toimii kohtaamispaikkana vanhoille oppilaille ja opettajille. Nykyisille oppilaille tapahtuma opettaa varmasti monia tietoja ja taitoja. Ehkä mieluisinta lienee lupa saada kutsua ja näyttää koulun toimintaa läheisille. Vanhana oppilaana sydäntä lämmittää erityisesti se, että vaikka vuodet vierivät niin Katariinassa säilyy sama tekemisen meininki. Kaikki pidetään mukana. Vaikka olen aina ollut kiitollinen opeista, joita teiltä sain niin vasta myöhemmin näin vanhempana olen ymmärtänyt kuinka hyvän ja turvallisen kasvualustan elämälle sain Katariinasta. Kiitos! Teette mielettömän kovaa ja tärkeää työtä lasten/nuorten parissa. Karnevaaleista ei siis voi sanoa yhtä parasta asiaa. Parasta on kokonaisuus. Karnevaalit ovat kuin käyntikortti koululle. 🙂”

Kiitos, Oskari! Osaat hienosti sanoittaa juuri sen, mihin karnevaaleilla pyrimme!
Nyt vain toivotaan tulevalle lauantaille aurinkoa….👍🌞
TAPAAMISIIN, KAIKKI KATARIINAN YSTÄVÄT!

KATARIINAN KARNEVAALEILLA PELIEN, KIRJOJEN JA PEHMOLELUJEN VAIHTOTORI

Hei!

Onko nurkissasi käyttämättömiä hyväkuntoisia lasten kirjoja, lautapelejä tai pehmoleluja? Nyt hyvä tapa päästä niistä eroon on tuoda ne Katariinan karnevaalien Vaihtotorille. Tavaroita voi lahjoittaa vaihtotorille tuomalla ne etukäteen koululle tai vaikka karnevaaliaamuna suoraan Vaihtotorin teltaan. 

LAITA HYVÄ KIERTÄMÄÄN!

 Karnevaaleissa tori palvelee karnevaaliyleisöä koko päivän ajan. Torilta voit hankkia pientä korvausta vastaan hyväkuntoisia kirjoja, pelejä ja pehmoleluja, myös vaihtaminen on mahdollista torin nimen mukaisesti!

Ystävänpäivän DISCO!

Keskiviikkona 14.2.2018

Kello 14:00 – 16:30 Pikkusalin edessä (2-krs.)

Discossa on Herkkubuffet.

Löytyy myös suolaisia herkkuja (esim. pizzaa)

TERVETULOA!

 

 

HYVÄT HUOLTAJAT, RAKKAAT OPPILAAT JA TYÖTOVERIT – HYVÄT YSTÄVÄT!

SUOMI täyttää itsenäisenä maana 100 vuotta. Itsenäisyyspäivän sääennuste lupailee pilvistä ja mahdollisesti vähäistä lumisadetta täällä Turussa 6.12. Lämpötila on 0 molemmin puolin.

 

Meillä katariinalaisilla on hyvät perinteet paitsi koulutyön – oppimisen – organisoimisessa niin myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien järjestämisessä. Meidän perinteemme ovat lähes 50 -vuotta vanhat. Eli puolet nyt juhlimamme isänmaamme 100 -vuotisesta itsenäisestä taipaleesta.

 

Olemme saaneet nauttia jokaisen tähtioppilaamme ja henkilökuntamme osaamisesta ja yhteisestä panoksesta. Itsenäisyytemme vuosisata on esitelty meidän ihasteltavaksemme ja nautittavaksemme moni eri tavoin. Sydämeni ja uskoakseni myös muiden yleisössä olevien henkilöiden sydämet kiittävät tästä ihastuttavasta juhlasta. Idean takana on Olli Mäkelä kumppaneineen.

  

Suomi on kymmenen vuoden odottelun jälkeen ratifioinut vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen. Sopimus astui voimaan 10. kesäkuuta 2016. Me saimme etukäteen tasavaltamme juhlavuoden lahjan. Sopimus kieltää kaikenlaisen henkilöihin kohdistuvan syrjinnän, korostaa kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta sekä edellyttää vammaisten ihmisten ja heidän järjestöjensä mukana olemista kaikessa päätöksenteossa. Meidän kaikkien ihmisten välinen tasa-arvo, erilaisuuden kunnioittaminen ja hyväksyminen osana ihmisten moninaisuutta sekä lasten oikeuksien kunnioittaminen kuuluvat kaikille.

 

Tasa-arvo ei kuitenkaan saa tarkoittaa sitä, että meidän palveluitamme heikennetään, jotta kaikille löytyy jaettavaa. Huolestuttavaa on, että meitä ei kuulla, vaikka kuunnellaan. Tästä emme saa lannistua vaan tietoa on edelleen jaksettava jakaa erityisesti niille, jotka päättävät asioista puolestamme.

 

Suomi on monille ulkomaalaisille etäinen ja salaperäinen maa kylmässä Pohjolassa. Suomesta tiedetään hyvä koulutusjärjestelmä, elintaso, turvallisuus, hyvät oltavat, tasa-arvo, vapaus, puhdas ilma, se, että ihmisillä on tilaa hengittää, rehellisyys, joulupukki, sauna, Lappi  – revontulet ja lumi, järvet – meret ja saaret, hernekeitto, mämmi, laskiaispulla ja lanttulaatikko.  Meillä on kodikkaat asunnot ja elämme tasapainossa luonnon kanssa. Suomessa ihmiset usein ovat hiljaa silloin, kun ei tarvitse sanoa mitään. Kun sanotaan, myös tarkoitetaan sitä, mitä sanotaan. Suomalaiset ovat muita ihmisiä kunnioittavia, avuliaita ja ystävällisiä. Kaveria ei jätetä. Suomen passista on etua varsinkin matkustaessa

 

Huomiseen on

monta ovea.

En tiedä,

minkä avaan?

Löydänkö

jonkin oven takaa

sanan,

joka avaa

huomisen?

(Murto 1996, 141.)

 

Rakkaat ystävät. Kiitos teille yhteisesti ja jokaiselle erikseen upeimmasta Suomi100 juhlasta, johon olen päässyt mukaan ja johon pääsen osallistumaan.

 

Jorma Kauppila,

Rehtori