Syksyiset seikkailut

 

Aloitimme Runotaimissa elokuussa 2022 tutustumisen yhteisten leikkien, retkien ja toimintakulttuurin luomisen kautta. Hyvät kelit mahdollistivat lähiympäristön hyödyntämisen.

Ja vaikka keli ei ole aina niin mieluisin ollutkaan, ei se ole meidän menoa estänyt!

 

Luonnossa liikkuminen on innostanut myös aiheeseen liittyviin askarteluprojekteihin. Erityisesti retki auringonkukkapellolle oli yksi kuukauden kohokohdista!

 

Syksyllä Runotaimissa on käyty viikoittain jumppasalissa. Syyskuussa ryhmän jumppahetkissä on keskitytty erilaisiin pallonhallintataitoihin, eri liikkumistapoihin, mielikuvitusleikkeihin ja heittotaitoon. Liikuntatuokioita on järjestetty myös päiväkodin viereisellä liikuntakentällä.

Metsäretket ovat olleet lapsille hyvin mieleisiä. Metsässä ollaan leikitty, seikkailtu, tutkittu ja keräilty metsän antimia ryhmätilaan koristeiksi. Myös metsästä ja matkan varrelta löytyneet eläimet ovat herättäneet paljon kiinnostusta.

Myös päiväkodin piha-alueella ollaan viihdytty ja syksy on tuonut pihaan paljon hauskoja värejä ja tekemistä. Sisällä on ollut kiva piirtää, leikkiä ja vähän hassutellakin.

               

 

Syyskuussa lapset pääsivät myös leipomaan mustikkapiirakkaa. Lisäksi lapset askartelivat hienot omenapurkit. hauskin osuus oli painaa purkkeihin oikeilla omenoilla maalijälkiä.

Lokakuussa Runotaimissa ollaan keskitytty kädentaitoihin, monipuoliseen liikuntaan, retkeilyyn ja satujen maailmaan. Lokakuun alussa kaikki lapset saivat tuoda päiväkotiin kotoa löytyviä satukirjoja, joihin ollaan tutustuttu pienryhmissä. Vietimme lisäksi peikkoteemaista viikkoa, johon kuului peikkojumppaa, peikkoteatteri ja omien peikkojen askartelu.

Erilaiset lautapelit, leikit, muovailut ja retket ovat olleet myös lokakuussa iso osa ryhmän arkea.

Syksyn aikana myös lähipuistot ovat tulleet tutuiksi. Lapset ovat jaksaneet lähteä retkeilemään hieman pidemmällekin tutustumaan uusiin leikkipuistoihin 🙂

Lokakuun loppupuolella ryhmässä vietettiin Nalleviikkoa. Viikon kunniaksi lapset saivat tuoda päiväkotiin oman nallen tai jonkun muun pehmolelun. Nallet ovat olleet leikeissä mukana ja niitä on esitelty innokkaasti muille lapsille. Nalleviikon aikana askartelimme jokaiselle oman nallenaamarin, lauloimme aiheeseen sopivia lauluja ja osallistuimme hauskaan nallejumppaan omien pehmolelujen kanssa.

Runotaimet pääsivät myös etsimään Geokätköjä ja liikkumaan liikuntakeskus Alfassa. Alfaan matkataan taas marraskuussa.