Turun seudullekin saatiin oikea talvi ja lumipuuhat ovat mieluisia. Sään salliessa ulkoillaan lämpimästi puettuna, luistellaan, mahdollisesti hiihdetään, lasketaan mäkeä ja mennään metsään, lumitilanteen salliessa.
Tukiviittomia käytämme päivittäin erilaisissa tilanteissa ja lapset ovat oppineet itsekin loistavasti käyttämään viittomia. Mm. aamupiiri viitotaan.
Helmikuussa vietetään Runebergin päivää ja tutustutaan kansallisrunoilijaamme.
112 päivänä pohditaan turvataitoja ikätasoisesti.
Ystävänpäivänä leivotaan
Kädentaidoissa harjoitellaan pistelyä ja vesiväreillä maalaamista.
Kultakirsikoiden vuosi aloitettiin muistelemalla Uudenvuoden aattoa ja piirsimme vahaliiduilla uudenvuoden raketteja.
Saksien käyttöä on harjoiteltu runsaasti ja työ on tuottanut tulosta. Leikkaaminen on alkanut sujumaan jo varsin hyvin, paljon on harjoiteltukin erilaisia askarteluita.
Talvilintuja lensi Kultakirsikoiden puuhun. Keltasirkkuja, punatulkkuja ja muutama pöllö.
Lunta olemme iloksemme saaneet ja sisälläkin teimme lumiukkoja, tosin askartelemalla. Harjoittelimme oman nimen kirjoittamista ja teimme havaintoja nimien pituudesta, kenen nimi on lyhyin, kenen pisin, kuinka monta kirjainta nimestä löytyy.
Yhtenä aamuna aamupalalla ihailimme punertavaa, upeaa aamuruskoa ja saimme idean maalata vesiväreillä aamuruskon värit.
Luistelemista ollaan harjoiteltu, kypärät päähän ja matkaan, kaatumista ja ylösnousemista harjoitellaan ja harjoitellaan, oppiminen on nopeaa, alkuun ei meinata pystyssä pysyä ja kohta mennään jo eteenpäin.
Metsäretkiä emme tammikuussa tehneet liukkaudesta johtuen. Helmikuussa lumitilanteen salliessa toivottavasti päästään ihailemaan talvista metsää.
Pikikerhossa on viskareiden kanssa jatkettu matkaa Pikin kanssa.
Talvilauluja lauletaan mm. Ratiritiralla, Lumiukot marssivat, Revontulitanssi.
Mehiläisten piiri laulu muutettiin muotoon Lumiukkojen piiri, leikistä tuli supersuosittu ja sitä leikitään melkein päivittäin.
Jänöpupu ja pakkanen kirjasta, katseltiin myös Taijan esittämänä nukketarinana.