Touhua täynnä

 

 

 

Päivät meillä Kultakirsikoissa on elämää täynnä, joka päivä tapahtuu niin paljon ihania juttuja. Lapset ovat ryhmäytyneet hyvin ja jokaiselle on löytynyt leikkikaveri. Leikeissä mielikuvitus pääsee valloilleen ja lapset luovat yhdessä omannäköisen leikkinsä, jossa yhdessä kokeillaan ja ideoidaan. Hyvien ilmojen puolesta olemme leikkineet ulkona paljon, vaikka ei sade meitä haittaa, kun varusteet on kunnossa.

 

Pihalla mieluisia leikkejä on mm. keinuminen, hippa leikit, hiekkakakkujen teko, ystävän kanssa höpsöttely ja tietysti kuraleikit.

 

 

 

 

Sisällä löytyy monenlaista tekemistä. Lasten toiveita ja ajatuksia on kuultu, kun leikkejä on valittu. Omat vihot on edelleen kovassa suosiossa.

 

 

 

Nyt syksyllä kun  on olut kaikenlaisia pöpöjä liikkeellä niin onneksi apu on ollut lähellä, meillä on ollut lääkärin vastaanotto ihan lähellä.

 

Olemme vieneet oppimisympäristön lasten ideoimana myös pihalle. Lapset ovat itse ideoineet ja toteuttaneet esityksiä. Joita toiset ovat mielellään seuranneet.

 

 

 

Olemme päässeet retkeilemään useasti lähimetsään sekä Bussilla olemme käyneet retkillä, torilla, kauppahallissa (jossa oli valtava HAI) funikulaarissa (päästiin ylös sekä alas), seikkailupuistossa ja kirjastossa.

 

 

 

Viskarit ovat aloittaneet Piki-kerhon. Piki-kerhossa tuetaan ja harjoitellaan lapsen vuorovaikutustaitoja ja tunnetilojen hallintaa, lasten sosiaalisten taitojen vahvistamista kiusaamisen ehkäisyssä.  Piki on tarina ryhmässä tapahtuvasta kiusaamisesta, itsetunnon vahvistamisesta, tunteista ja ystävyydestä.

 

 

 

 

Eskarit olivat kirjastossa kirjastokurssilla ja samalla tutustuivat kirjastoon, muutamalle lapselle käynti kirjastossa oli ensimmäinen kerta.

 

 

 

Kirjastoauto on syksyn saapuessa tullut taas  päiväkodin parkkipaikalla ja siellä käynti on aina yhtä jännää.

 

 

 

Jumppasalissa olemme harjoitelleet pallolla heittoa ja tehneet erilaisia tehtäviä jumpparadalla, jumppasalissa oleminen on ihan parasta, kaiken muun kivan lisäksi 😉

 

Olemme viettäneet Metsämörri viikkoa ja askartelimme etanat, kuinka ollakaan omenassa tuli sisälle ihan OIKEA etana.

 

 

 

Suuhygienisti kävi kertomassa meille hampaiden hoidosta, samalla pehmolelut pääsivät hammastarkastukseen. Aikast kiva juttu!

 

Olemme tutustuneet itseemme ja askartelimme ihmiskehot, jotka ovat näytillä sisäeteisessä jokaisen omassa lokerossa.

 

Eskarit leipoivat Maailman kuultua omenapiirakkaa joka hävisi pelliltä äkkiä  (niin äkkiä että ei keretty kuvaa ottamaan). Piirakka oli munaton ja maidoton, mutta sokerissa ei säästelty.  Leipomisen ohessa harjoiteltiin pilkkomista ja mittoja.

Helppo, pehmeä ja mehevä omenapiirakka (munaton, maidoton) – Suklaapossu (kotiliesi.fi)

 

Lauluhetkellä olemme laulaneet ja soittaneet mm. seuraavia lauluja

(261) Kielinuppu – Viikonpäiväsoppa – YouTube

(261) On syksy niin ihmeellinen – YouTube

(261) Missä on sun silmät? – YouTube

(261) Peltirännin peikkopoika – YouTube